Poekie
Februari 2011 heb ik een doos met knuffels afgegeven aan het project Poekie, dat is een afdeling van het UZ (Universitair Ziekenhuis) Gent waar zieke kinderen met kanker verblijven. Saskia die het project Poekie leidt was heel enthousiast over de grote vingerpoppen die ik opgestuurd had. Ze vond ze heel origineel en leuk. Ze kwam op het idee om de grote vingerpoppen af te geven aan een andere afdeling, namelijk de afdeling De Lieving. Dat is een afdeling in het UZ Gent waar de broertjes en zusjes van de kindjes die kanker hebben kunnen spelen. Ze zei dat als ze ieder 1 pop geeft aan de zieke kinderen zelf het speelse effect van het wisselen van de lijfjes weg is. Bij De Lieving spelen de kinderen met elkaar en dan staan de poppen allemaal op 1 plek om mee te spelen. Dit vond ik een heel goed idee en ik vond het fijn dat ze erover meegedacht had.

Om naar het blog van Poekie te gaan, klik dan op de linkse link. Om naar het blog van De Lieving te gaan, klik dan op de rechtse link.

Deze poppen heb ik opgestuurd. De meeste poppen bestonden uit "Wolgeit2mi's", de grotere vingerpoppen, maar ik heb er ook een aantal baby vingerpopjes bij gedaan en wat gewone knuffels en een paastasje.