Nieuwsbrief

De laatste nieuwsbrieven (vanaf 2013) had ik via pdf-files hier geplaatst via een extern bedrijf, maar die is helaas opgeheven. Dus ik zal de laatste 3 nieuwsbrieven die ik hier had geplaatst nog plaatsen. Vanaf september 2013 heb ik de nieuwsbrieven alleen via mijn webshop verstuurd en was het meer commercieel gericht. Ik wil hier wel weer nieuwe leuke berichten gaan plaatsen, maar ik heb gewoon de tijd er niet meer voorNieuwsbrief no 18 van De Wolgeit op 20 december 2012

Half jaar geleden nieuwsbrief no 17 uitgekomen

Ik zag tot mijn schrik dat het al weer een half jaar geleden is dat ik mijn laatste nieuwsbrief heb verstuurd. Maar dat heeft o.a. te maken met het feit dat ik een paar maanden geen tijd heb gehad om te handwerken. Gelukkig heb ik dat nu weer wel, want ik heb de laatste tijd veel opdrachten om knuffels te maken.

Goede doel project Thailand

Josiane v.d. Putte heeft mij een aantal maanden geleden benaderd om 3 knuffelkussens te maken, en dan ging het om de olifant Diva. De opbrengst van de olifanten komen dan t.g.v. een rusthuis van olifanten in Thailand. Anneke van Cleef die alles in Nederland heeft opgegeven zit daar voor een langere tijd, zij haalt o.a. geld op voor dit project en daarnaast biedt zij ook veel hulp aan straathonden en katten. Je kunt er alles over lezen via onderstaande links:

Link naar Dierengazet
Link naar Aziatische tijger

Na de ontvangst van de eerste 3 knuffelkussens was Josiane zo enthousiast dat zij aan mij vroeg er nog 10 te maken en onlangs gaf ze aan dat ze ook knuffeltasjes wilt en nog wat andere dingetjes.

Ik heb een oproep gedaan op hyves en Facebook met de vraag wie wat bolletjes draadjesgaren aan mij wilt schenken t.g.v. dit goede doel. Dit draadjesgaren moest toch uit Nederland komen, want dat kan ik in Spanje niet kopen. 3 Dames reageerden enthousiast: mijn moeder, Loes Kanaar en Loes van de Griend. De andere helft van de wol (acryl garen) heb ik zelf aangeschaft of had ik nog in huis, omdat ik met 2 verschillende garen werk. Dit is het resultaat van het aantal bollen dat de dames hebben geschonken (dus nog maar de helft aan bollen). Daaronder zie je de foto's van de eerste 2 partijen olifanten die verstuurd zijn. Zoals je ziet, kan ik nog even vooruit.

Boekje "Knuffeltasjes en kussentjes haken"

Mijn 3e boekje dat in juli is uitgekomen is een groot succes. Het komt van een andere uitgever dan waar mijn 2 vorige boekjes vandaan komen. Het uiterlijk van het boekje en de kleuren zijn duidelijk mooier, ondanks dat de prijs lager is (slechts 9,95). Wat het meest aantrekkelijke aan het boekje is, dat je hem ook in een gemakkelijk ringbandje kunt bestellen. Helaas had de uitgever aanvankelijk een foutje gemaakt met de dikte van het papier. Omdat ik plotseling niet naar Nederland kon komen en de eerste verzending van de boekjes niet zelf heb gedaan, is er een serie boekjes verstuurd met wat dunner papier helaas. Maar nu heb ik boekjes van goede dikte in huis, die nu hetzelfde eruit zien als alle haakboekjes die bij diverse andere uitgevers worden uitgegeven.

Creaties uit het boekje "Knuffeltasjes en kussentjes haken" van een paar klantjes.

Ik vind het altijd leuk om varianten van knuffels te zien van dames die mijn patronen of boekjes hebben gekocht. Hierbij 2 varianten van Corrie van Uijtregt van Boris het stiertje en Marjolein het lieveheersbeestje, zij heeft er een "blije koe" en "een echte dame" ervan gemaakt.

Handpoppen en hele grote knuffels

Ik had gehoord dat mijn kleinkind Tess gek was op handpoppen, mama had er al een paar aangeschaft. Ik dacht toen: had ik het maar geweten, dan had ik er al een paar gemaakt. Ik heb toen een aap gemaakt. Door allerlei druktes is er niets van gekomen om er nog meer te maken, maar ze heeft gelukkig meerdere interesses, dus ik kan ze ook met andere dingetjes verblijden. Een poosje geleden had ik de vraag gehad van een klantje om een grote olifant te ontwerpen en om een goed patroon te maken, moest ik hem zelf maken. Toen ze allemal kwamen logern, had ik de olifant op mamas bed gezet. Tess vond hem gelijk leuk en ik heb gezegd dat ze hem mee mocht nemen. Ik kreeg gelijk weer wat ruimte voor wat anders, want de olifant is erg groot en neemt heel veel plek in! Ik zal hem hieronder nog een keer tonen. Maar nu krijgt Tess een broertje en mama heeft aan mij gevraagd om nog zo'n grote knuffel te maken. Die is intussen af, maar ik houd hem nog even als verrassing. Broertje wordt een dezer dagen verwacht en volgende maand ga ik hem of haar afgeven als kraamcadeau. Een indicatie: de olifant is 48 cm hoog, de knuffel die broertje krijgt 75 cm hoog! De knuffel is vandaag in een hele grote verhuisdoos gegaan en gaat met de buurman a.s. zaterdag in de bus mee naar Nederland.

Boekjes "Wolgeit2mi's"en "babyvingerpopjes" in de biliotheek

Mijn eerste 2 boekjes hoef je niet persé aan te schaffen, ze zijn nu in heel Nederland bij de bibliotheek te leen. Ik weet niet of mijn laatste boekje ooit in de bibliotheek zal verschijnen, want ik bepaal het niet zelf of het in de bib komt, maar een speciale commissie die bekijkt of ze het interessant genoeg vinden. In ieder geval het eerste jaar ga ik geen verzoek indienen om het daar te plaatsen.

Pierrots

Ik had de vraag gekregen of ik een patroon kon maken van een gehaakte pierrot. Ik had de eerste gemaakt met losse kleding die je dus kunt vervangen. Ik heb daarna maar een tweede gemaakt, nu heb ik een heertje en een dametje.

Schildpadjes

Op Facebook had ik een leuke foto gezien van heel wat gehaakte schildpadjes, die was geplaatst door een vrouw die in Buenos Aires woont. Ik heb het patroon vertaald en het op mijn hyvepagina "1 euro haak en breipatronen" geplaatst. Je moest dan wel even lid zijn/worden en dan kon je het patroontje downloaden. Ik heb er heel veel mensen blij mee gemaakt. Ik heb nog een opdrachtje gekregen om er 6 te maken en mijn buurvrouw wou er ook één. Ze zijn leuk om weg te geven en als speldenkussen te gebruiken. Ik plaats hier even de foto van de Spaanstalige en die van mij. Ik ga het patroon nu ook op Facebook zetten, maar ik vraag eerst aan de mensen of zij mijn nieuwe facebook business pagina willen "liken" en "sharen" of te wel of ze willen aangeven dat zij mijn pagina leuk vinden en de foto willen delen op hun pagina. (even voor de mensen die niet zo erg bekend zijn met Facebook).

Business pagina Facebook Waarom weer een pagina? Heel veel mensen, dus ook mijn klantjes gaan weg bij hyves waar ik 2 pagina's aan heb gemaakt, dus ik ben alvast aan het anticiperen, alvorens iedereen op FB zit en niet meer op hyves. Mijn nieuwe "business" pagina, een pagina waar ik alleen mijn gehaakte en gebreide producten toon en in de toekomst diverse acties ga plaatsen wil ik promoten en dat doe ik o.a. om gratis patroontjes te plaatsen. Zo'n pagina heeft voordelen, want ik kan ook een directe link maken naar mijn internationale webshop Etsy. Dat is ook de reden dat ik mijn "business" pagina in het Engels en straks ook in Spaans omschrijf. Hoewel er tot nu toe ook veel Hollandse dames reageren op mijn internationale site. Maar dat komt omdat ik zij zelf op de hoogte hebben gebracht van deze site. Iedereen heeft al zijn eigen clubje in de buurt of in zijn eigen woonland, dus het kost wat tijd om mijn site als hun favoriet te zien. Daarnaast is de beleving in de Spaans-talige haakwereld anders en lopen zij een beetje achter t.o.v. Amerika en Engeland. Dat is de reden dat ik b.v. wel veel Amerikaanse klantjes heb, maar bijna of geen Spaanse klantjes heb. Maar misschien komt er van de zomer verandering in. Want lees maar verder.
Dit is mijn pagina: https://www.facebook.com/wolgeitwebshop

1e fair in Madremanya op 1 december 2012

Ik ben eigenlijk al lang op zoek waar ik mijn spulletjes kan tonen via een beurs of fair. Een Engelse vrouw had mij uitgenodigd om op een Engelse Christmas Fair te staan. waar diverse Engelsen hun creatieve spulletjes konden tonen. Ik kende haar via Zumba en aerobic lessen die ik een tijdje had gevolgd. Zij heeft een keer een vingerpop bij mij besteld, en dus stond ik nog in haar adressenboek. Het leek mij heel erg leuk om dat te doen. De organisatie was super! Ik kon mijn eigen tafel meenemen, maar mijn plaats was al bepaald. Zo'n 35 exposanten waren aanwezig, zo ver ik weet allemaal Engelsen, behalve ik en een Spaanstalige. Vrijwilligers hadden voor eten en drinken gezorgd, dus aan alles was gedacht. Ze hadden wat amusement geregeld, o.a. de kerstman die langskwam en life muziek, al met al: heel gezellig, maar wel koud! Het werd in de sporthallen gehouden en er was geen verwarming.

Vooraf was er een speciale blog gemaakt waarop exposanten iets konden schrijven over hun creatieve spullen. Daartussen stond ook een artikel van een Peruaanse vrouw die gehaakte en gebreide spulletjes maakte. Ik keek op haar Facebook pagina, en ik was erg enthousiast. Zij werkt met mooie Alpaca wol vanuit Peru en zij heeft veel geduld met het maken van hele kleine broches en kinderkleding. Tijdens de beurs ben ik naar haar toe gegaan en heb ik mij voorgesteld. Nu schrijven wij elkaar bijna dagelijks en zijn wij vrienden geworden. Zij weet heel veel adresjes voor fairs in de zomer en wij zijn van plan om samen te gaan. Omdat ik voorheen niet zo bekend was met het schrijven van stukjes in een blog op Google, heb ik uit enthousiasme er zelf ook een aangemaakt. Dit is het adres: Dit is mijn pagina: http://wolgeit.blogspot.com.es/

Hierbij wat foto's van de fair, samen met mijn man en onze hondentruien aan, hoewel bijna niemand ze heeft gezien, want wij hebben de hele dag onze jassen aangehouden. Ik heb de foto's heel vroeg genomen toen het nog rustig was, maar het was op zich redelijk druk. Ik had het meest verkocht aan de exposanten zelf, het is grappig om je eigen mutsen, halswarmer en sjaal door de hallen te zien om de nekken en hoofden van de kinderen van exposanten. Volgend jaar weet ik wat ik mee moet nemen, veel mutsen en sjaals dus!

Feestdagen

Ik wens iedereen gelijk met deze nieuwsbrief een heel fijne feestdagen toe en een prettige jaarwisseling! En ik hoop in het nieuwe jaar weer heel wat leuke nieuwtjes te kunnen vertellen!

Nieuwsbrief no 17 van De Wolgeit op 14 juli 2012

Boekje "Knuffeltasjes en kussentjes haken"

Mijn derde boekje komt volgende week uit. Half augustus verstuur ik de boekjes vanuit Nederland aan alle klantjes. Graag verzoek ik een ieder die het boekje ook nog hebben wilt, om dit zo snel mogelijk te doen, zodat ik hem in de grote bestelling mee kan nemen (het liefst voor maandagochtend a.s.). De creatieve dames die op hyves of Facebook zitten en de dames die al eerder een bestelling bij mij hebben gedaan, hebben al eerder bericht ontvangen hierover. Het boekje kost 9,95 en je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit een kaft of een ringband die je gemakkelijk om kunt klappen tijdens het werk. Hieronder zie je de foto van de cover en een bladzijde uit het boekje. Ik heb een poll op hyves gezet met de vraag wat de dames verkozen: een kaft of een ringbandje. 3/4 koos voor een ringband. Ik zal hiermee rekening houden wat de voorraad betreft.


Ballonolifant

Ik heb een verzoekje gekregen van een klantje om een patroon van een hele grote olifant te ontwerpen. Ze had wel een patroon van een kleinere olifant, maar ze wist niet hoe ze dat patroon moest omzetten naar een grote en ze wou de slurf ook anders hebben. Toen ben ik er zelf aan begonnen, maar zij besefte niet dat ik hem zelf ging maken, het is niet louter een kwestie van steken omrekenen, zoals je bij breien doet. Zo simpel is het niet, trouwens ik had het patroon ook niet. Ik wilde hem zelf maken, zodat ik zeker weet dat het patroon goed is. Een heleboel uurtjes gingen er in zitten, en ook heel veel vulling! Maar ik had een super tevreden klantje en daar gaat het toch om. Ik laat wat foto's ervan zien. De eerste olifant (voor en achter) is van mijzelf, de middelste van Lutgarde voor wie ik het patroon heb gemaakt, de laatste foto van Dineke die hem ook heeft gemaakt.


Pinterest

Tegenwoordig zit ik ook op pinterest. Er komen steeds meer volgers. Ikzelf heb er niet veel tijd voor om naar anderen te gaan kijken, maar het is een leuke site waar je een heleboel interessante foto's kunt vinden. De link is http://www.pinterest.com. Iedereen kan hierop zijn leuke en interessante foto's op zetten.

Knuffelkussen Pato voor schoondochter en Bumba voor kleinkind Jason

Deze knuffel wou ik in de vorige nieuwsbrief nog niet noemen, omdat het een cadeau was voor mijn schoondochter. Die is helemaal wezenloos op eendjes. Eén, twee, drie, vier, eendje hier, eendje daar (en dan op het wijsje van Popla hier, Popla daar) en jawel…. ook héél veel eendjes op het toilet. Wel 8 planken vol. Dus ik dacht: ik maak een hele grote knuffelkussen voor haar en die gaat waarschijnlijk wel richting kinderkamer of zo, anders gaan de katten erop liggen. Ik ging het kussen afgeven in de winkel waar ze werkt. Toen zag mijn kleinkind hem en die vond hem helemaal te gek en had er veel moeite mee om hem los te laten! Maar ik had voor hem 3 cadeautjes bij mij. Toen hij die zag, begon hij ze gelijk uit te pakken. Want uitpakken is ook erg leuk. De eerste was een knuffel Bumba. De tweede was een tutdoekje Bumba en uit het derde pakje kwamen een aantal kleurplaten van Bumba te voorschijn. Met de knuffel in de ene hand en het tutdoekje in de andere begon hij ze opeens tegen elkaar aan te slaan en maakte daarbij heel wat kusgeluidjes. Mwoeaah, mwoeaah. Zo lief! Ja, dat had hij in het filmpje van Bumba gezien. Helaas zijn de foto's wat vaag, omdat ze via een telefoon zijn genomen, maar ik vond ze de moeite waard en ik denk dat de acties duidelijk te zien zijn. Wat hadden mams en zoon een lol!


Interview in Spanje

Begin juni heb ik een interview gehad met een Duitse dame van het dagblad "Arena" dat 5 x per week uitkomt in de Empuria Brava in Spanje en ook op internet te lezen is. Aangezien de chef die het blad verzorgt in het ziekenhuis ligt, is de tekst nog niet uitgewerkt en geplaatst. Maar ik zal hier alvast wat foto's tonen. Ik had het prieel in onze tuin omgedoopt als een soort winkeltje. Ik had al mijn creaties die ik nog huis had liggen daar in opgehangen.


Nieuwe creaties

Ik heb voor het eerst wat sieraden gehaakt. De eerste armband die je hier ziet, kun je aan 2 kanten dragen. Verder zie je nog een armband met grote ballen erop gemaasd, oorbellen, ketting en een ring.

Daarnaast heb ik een aantal Luckies gehaakt, dat zijn de wat grotere gelukspoppetjes die je aan de luiertas, box of aan de kinderwagen kunt hangen.


Vervolg nieuwsbrief

De nieuwsbrief komt nu gemiddeld eens in de 4 maanden uit en er staan vaak vele foto's in. Dit is vrij bewerkelijk en kost veel tijd. Ik denk erover om de nieuwsbrief in de toekomst wat te vereenvoudigen met wat minder foto's of hem wat minder vaak te versturen. Je mag hier best tegen protesteren natuurlijk. Ook goede ideeën zijn welkom. Tot de volgende nieuwsbrief!

Nieuwsbrief no 16 van De Wolgeit op 23 maart 2011

Andere webwinkels

Alweer zullen jullie misschien denken. Dat is terecht, maar de vorige (Winkelstop) stopte ermee en de andere Engels/Nederlandse webwinkel (Eigensite) was niet gebruiksvriendelijk en die heb ik dus ook gelijk verwijderd. Ik heb twee aparte webwinkels gemaakt, een webwinkel voor de creaties zelf en een webwinkel voor de aankoop van patronen. Een aantal patronen heb ik samengevoegd op een foto, o.a. de 1 euro patronen, haken en breien heb ik dan weer gesplitst. Als ik weer te veel patronen krijg om te plaatsen, ga ik nieuwe webwinkels erbij maken en dan splits ik het uit met b.v. 1 voor knuffels en 1 voor tassen. Ik heb de webwinkels gelijk een nieuwe look gegeven, zonder de geit (bolletjes) dit keer.


Nieuwe creaties

Ik heb eens wat heel groots voor mij zelf gemaakt. Dat had ik al een lange tijd niet meer gedaan. Maar omdat ik op dit moment mijn creaties niet meer aan een winkeltje in Nederland lever had ik er wat meer tijd voor. Ik heb een poncho gemaakt met bijpassende sjaal, pet en polswarmers. Het resultaat zie je hier onder.

Nieuwe knuffelkussens

Ik heb weer een paar leuke knuffelkussens gemaakt, maar nu van heel zacht materiaal. De eerste is Purple de vlinder, nummer twee Sneeuwoortje de ijsbeer en nummer 3 is Diva de olifant. Ik heb nog een ander groot kussen ontworpen, maar daar kom ik op terug in de volgende nieuwsbrief met wat leuke foto's.

Project Poekie

Ik heb een doos met knuffels afgegeven aan het project Poekie, dat is een afdeling van het UZ (Universitair Ziekenhuis) Gent waar zieke kinderen met kanker verblijven. Saskia die het project Poekie leidt was heel enthousiast over de grote vingerpoppen die ik opgestuurd had. Ze vond ze heel origineel en leuk. Ze kwam op het idee om de grote vingerpoppen af te geven aan een andere afdeling, namelijk de afdeling De Lieving. Dat is een afdeling in het UZ Gent waar de broertjes en zusjes van de kindjes die kanker hebben kunnen spelen. Ze zei dat als ze ieder 1 pop geeft aan de zieke kinderen zelf het speelse effect van het wisselen van de lijfjes weg is. Bij De Lieving spelen de kinderen met elkaar en dan staan de poppen allemaal op 1 plek om mee te spelen. Dit vond ik een heel goed idee en ik vond het fijn dat ze erover meegedacht had.


Deze poppen heb ik opgestuurd. De meeste poppen bestonden uit "Wolgeit2mi's", de grotere vingerpoppen, maar ik heb er ook een aantal baby vingerpopjes bij gedaan en wat gewone knuffels en een paastasje.

Ik stuur ook nog knuffels naar het UMC Groningen. 1 Knuffel van mij (de paarse hippo baby hier naast) die nog bij iemand stond in Belgie heeft ervoor gezorgd dat hij bij het UMC Groningen werd afgeleverd. Het patroon van deze hippo was bij velen geliefd en is dus heel wat keertjes verkocht. Ik heb ook nog grotere hippo's gemaakt, de hippo mama en de hippo papa in diverse kleuren en zowel met de lange snuit (zoals deze) als met de ronde snuit. In mei ga ik een aantal van deze knuffels weer versturen naar het UMC (voor zover ze niet verkocht zijn, want er zijn ook een heleboel van deze hippo's verkocht).

De Pink Panther

De Pink Panther heb ik uiteindelijk afgemaakt. Die lag al een jaar in de kast om af te haken. Ik wou er eigenlijk een surfplank bij maken en aan iemand cadeau geven die gek is op surfen. Maar ik vond het niet zo'n succes omdat ik dan iets moest verzinnen om hem rechtop te houden en nu heb ik besloten een tennisracket in zijn pootje te geven.

Promoten creaties

Ik heb eens geprobeerd om mijn creaties op Ebay te zetten, zodat mensen zelf een bedrag kunnen bieden, om zo de mensen die een artikel te duur vinden hun eigen prijs te laten bepalen. Maar dat invullen van al die artikelen op Ebay elke week kost weer een heleboel werk en het levert niet veel extra op. Mensen hebben snel het idee dat het tweedehands is en niet nieuw. Maar al mijn spullen verkoop ik nieuw. Ik houd het maar even bij mijn webwinkels en website.

Foto's en verhalen van enthousiaste klantjes

Steeds vaker krijg ik berichten van enthousiaste klantjes die hun eindresultaat opsturen nadat zij patronen van mij hebben gekocht. Een aantal mensen (na hun goedkeuring) noem ik hier.

De eerste creatie is van Toedeloez
Zij had het patroon van de beremuts bij mij besteld en zij heeft ze in 2 verschillende kleuren gemaakt. Omdat zij geen echt model had, heeft zij tijdelijk een beer gebruikt. Dat vond ik zo grappig, een beremuts op een beer, dat ik jullie er ook van wil laten genieten. Toedeloez, wat haar handelsnaam is, bestelt regelmatig patronen bij De Wolgeit en is een van de vaste klantjes. Zij zelf heeft ook een leuke webwinkel waar zij dan de eindresultaten weer verkoopt. Ze is ook heel actief op Hyves.

Mijn tweede klantje is Marian v.d. Waal
Zij heeft al vele tassen bij mij besteld en nu dus ook patronen van o.a. knuffelkussen Sneeuwoortje (ijsbeertje) en knuffelkussen Diva (olifantje). Rechtop is het een knuffel en plat is het een kussen. Zij is altijd super enthousiast. Ook haar heb ik via Hyves leren kennen. Hier haar verhaal: Hoi Petra, ben even nu iets anders aan het haken met gewoon katoen een helikopter, maar ik vind de knuffels met bouclegaren haken/breien toch goed gelukt . Gr. marian

Mijn derde enthousiaste klant die ik wil noemen is Lutgarde Ogiers uit België en zij schrijft dit: Ik stuur je eens een foto door van mijn creatie met als leidraad jouw patroontje, de gemeleerde wol had ik gekregen van mijn buurvrouw, dat was katoen die ik met nr 5 kon haken, het turqoise daar heb ik dan dubbele draad catania voor genomen, ik heb de muis wel een neus met snorharen gegeven, het bekje heb ik eraf gelaten en het staartje vond ik persoonlijk veel te dik, daar heb ik gewoon een magische ring met daarin 4 vasten en zo heel de staart verder gehaakt, was best wel lastig zo haken met zo weinig steken,maar de aanhouder wint. Ik was superblij met je patroontje en hoop dat je mijn creatie ook leuk vindt, ik zit op clubs.nl, ben daar lid bij amigurumigekte, en heb al mijn muis geplaatst met vermelding naar de Wolgeit waar ze het patroontje dan bij u kunnen bestellen, zo krijg je misschien binnenkort wel veel aanvragen voor je patroontje. Lieve groetjes vanuit Antwerpen.


Hier word je toch helemaal blij van? Ik heb wel 7 of 8 verschillende muizen patronen ontworpen, maar ze bljiven altijd leuk om te zien. Lutje (Lutgarde) heeft later de vraag gesteld om een patroon te ontwerpen van een heel groot beest, maar daar kom ik de volgende keer op terug.

Online hobby beurs

Op 29 februari was de eerste online hobby beurs op hyves. Daar konden alle dames die een webwinkeltje hebben en/of creatief zijn hun spullen tonen en verkopen. Ook ik heb eraan mee gedaan, maar helaas heb ik niets verkocht. Er zijn ongeveer 8 beurzen per jaar. De tweede online hobby beurs is gepland op 25 maart, maar daaraan doe ik deze keer niet mee. Ik heb nog niet veel nieuwe spulletjes om te tonen en het kost ook mij veel tijd met het bundelen van foto's. De volgende keer beter.

Ik wens iedereen weer een heel prettig Pasen!


Nieuwsbrief no 15 van De Wolgeit op 12 december 2011

Het is bijna een half jaar geleden dat ik mijn nieuwsbrief uit heb gedaan, dus ik heb weer wat nieuwtjes.

Vossjaal

30 Jaar geleden heb ik ooit een sjaal gemaakt in een vorm van een vos. Dit was een van mijn eerste sjaals die ik maakte. Tot mijn verbazing zag ik een aantal weken geleden deze vos voorbij komen op Hyves, daar had iemand hem ook gemaakt. Zo zie je maar dat alles weer terugkomt en weer heel modern is. Mijn foto is niet zo goed van kwaliteit, omdat het een heel oude foto is, maar de vos is duidelijk te zien. Hij lijkt wit, maar ik heb hem toen in het roze gemaakt.

Project Nepal

Ik liep al een paar maanden met het idee om een aantal vingerpopjes te schenken aan een goed doel. Op het moment toen ik het idee vorm wou geven kwam er een mailtje van iemand binnen die schreef dat er vingerpopjes gezocht werden voor Nepal. Dat moest wel snel gebeuren, want de vingerpopjes zouden door twee dames per vliegtuig naar de arme kindjes in Nepal gebracht worden ter ere van een speciale gelegenheid en ik heb toen gelijk geschreven. Maar er werd helemaal niet meer gereageerd op mijn mail, ondanks dat de mail gelezen was. Toen was mijn enthousiasme wel een beetje over. Ik lees vaker dat mensen onder de noemer van een goed doel geld of spullen ophalen en dat later blijkt dat het geen zuivere koffie is. Dus ik ga nog even op zoek.

Vingerpopjes pauwtjes voor de verteltafel

Ik heb laatst een bestelling gekregen van een lerares van een school in Den Haag die vroeg om 4 pauwtjes. Die worden gebruikt bij de verteltafel. Er is een thema op school waarbij een papegaai allerlei dieren tegenkomt, o.a. een pauw. Na 4 x hetzelfde pauwtje gehaakt te hebben, was ik toch weer blij om aan een ander project te beginnen. Binnenkort worden er foto's gestuurd vanuit de school. Momenteel hebben ze het druk op school met de sinterklaas en de Kerst.

Flesjes voor vingerpoppen

Niet iedereen bestelt gelijk 40 flesjes uiteraard, zoals ik onlangs had, maar als iemand nog brede flesjes nodig heeft om de Wolgeit2mi's te maken, dan moet je ze nu gauw bestellen, want ik heb ze haast niet meer. Ik kan niet meer aan de harde flesjes komen. Wat de smalle flesjes betreft: daarvan heb ik er genoeg. Die kun je natuurlijk ook gebruiken en met fibervulling opvullen tot brede lijfjes. Tussen het lijfje en het flesje komt dan de fibervulling, maar het is wel precisiewerk.

Brievenbusswap

Regelmatig komen er gezellige swaps voorbij op Hyves. Dit houdt in dat je in een bepaald thema wat leuks moet haken en dat cadeau geef je aan je swappartner. Die partner wordt uitgekozen door middel van een loting door degene die het organiseert. Aan het gehaakte project voeg je 1 of 2 patronen toe en doe je er wat leuke freubeltjes bij. Meestal is de kleur en/of de voorkeuren van je partner qua patroon vooraf doorgegeven. Zo´n pakketje komt toch gauw op 15 euro, exclusief verzendkosten.

Nu heeft Annemarie bedacht om een brievenbusswap te organiseren, de kosten blijven dan laag, omdat het in een A-4 envelop door de brievenbus past. Annemarie heeft een boekje geschreven over gelukspoppetjes haken, en iedereen moest dan zo´n poppetje haken. Ik had echter haar boekje niet gekocht maar het paardje dat o.a. in haar boekje staat heb ik zelf geprobeerd na te maken. Daarbij heb ik rekening gehouden met mijn swappartner, die wou een gevlekt paard, dus ik heb hem wat vlekjes gegeven en hem in een andere kleur gehaakt. Op de tweede foto kun je zien wat ik heb verstuurd en op de derde foto het gelukspoppetje paardje apart. Ikzelf heb ook een leuk pakketje gekregen, dat zie je op foto 4. Het waren allemaal aparte zakjes die ik ontving en ik bleef daarom uitpakken! Er zaten zelfs 2 gelukspoppetjes bij. Voor mij was het de eerste keer, dus de volgende keer weet ik ook hoe ik iemand echt kan verrassen met zo'n swap! Helaas zijn de verzendkosten vanuit Spanje wel heel erg duur, een A-4 envelop zien ze ook als een pakje. Andersom, vanuit Nederland naar Spanje valt het gelukkig wel mee. Maar ja, het is wel heel erg leuk om te doen!

Nieuwe creaties

Ik heb de laatste tijd van alles door elkaar gemaakt: knuffelkussens, knuffeltasjes, mutsen, sjaals, enz. Een aantal toon ik hier.
Wat de knuffelkussens betreft: na het stiertje Boris heb ik nu het lieveheersbeestje Marjolein.
Wat de knuffeltasjes betreft: na de muis, de poes en de kikker heb ik nu het wasbeertje, het dolfijntje en het visje.Wat de mutsen en sjaals betreft: ik heb weer een paar herensjaals gebreid en diverse damessjaals, waaronder veel golfsjaals. Ook heb ik een sjaaltje ontworpen die de nek bedekt. Veel smalle sjaaltjes bedekken de nek niet en dan heb je het nog koud. De kragen die ik had gemaakt heb ik uitgehaald en daarvan heb ik sjaals gebreid. De kragen vonden de mensen te opvallend. Over de laatste rode dames baret die ik gisteren heb geplaatst in mijn webshop is de vraag gekomen of hij ook voor een kind van 2 jaar te maken is. Ik heb intussen een patroon geschreven voor een kinder baret van 1 - 5 jaar. Ik ben er momenteel eentje aan het maken in dezelfde kleur met hetzelfde materiaal. Die komt dus binnenkort ook bij mijn 1 euro patronen te staan.

Wat tassen betreft: ik heb diverse tassen ontworpen, o.a. de vlechttas en de gestreepte tas. Ik heb in opdracht ook een hele set gemaakt van een muts, halswarmer en tas. Mijn laatste creatie is een tas met een sjaal. Ik heb deze gemaakt met een combinatie van acryl en Katia Ondas. Nog geen half uurtje nadat ik de foto´s had geplaatst in mijn webwinkel en op mijn Hyves pagina werden de patronen van alle onderstaande tassen besteld. Heel veel dames lopen met deze tassen te showen, dat is toch wel een heel leuk idee.

Kindermutsen

Deze zijn nieuw. Het idee kreeg ik door iemand die een aantal mutsen op Facebook had gezet. Ze had alleen geen breipatroon ervan uitgeschreven, dat heb ik dus wel gedaan. Ik vond het ook een uitdaging deze te maken. Momenteel heb ik de berenmuts en de poezemuts. Binnenkort maak ik nog andere varianten.

Kerstballen breien een rage

Het breien van kerstballen is momenteel een rage. Er is zelfs een wedstrijd gestart op Hyves en iemand is een speciale site gestart met kerstballen. Iedereen kan ze dan tonen. Ik ben er maar niet aan begonnen om ze te maken, want dan wil ik er gelijk minstens 20 verschillende gaan maken. En dan had ik vorige maand moeten beginnen. Dus ik doe maar even niet aan de wedstrijd mee, ik ga wel in de jury zitten. Dan kan ik er toch ook een beetje van genieten. Misschien dat ik volgend jaar een poging doe om een aantal kerstballen te breien. Er worden trouwens de laatste tijd steeds meer leuke wedstrijden gehouden op Hyves wat breien of haken betreft.
Zo dat was het weer, neem gerust eens een kijkje op mijn website: http://www.dewolgeit.nl om al mijn andere creaties te zien. Via mijn website kun je doorklikken naar mijn webwinkels http://wolgeit.winkelstop.nl en http://wolgeitwebshop.eigensite.nl.
Ik wens iedereen weer een prettige feestdagen toe en een fijne jaarwisseling!
De handwerkelijke groeten van Petra


Nieuwsbrief no 14 van De Wolgeit op 18 juli 2011

Er zijn niet zo veel nieuwe ontwerpen meer geplaats de laatste maanden, omdat ik het druk heb met andere zaken, maar mijn handwerken is nog steeds wel belangrijk. Zodra ik maar even een vrij uurtje heb, pak ik mijn naalden toch weer op.

Goodies voor Martine van de Hobbyiaan in Schiedam

Hier zien jullie o.a. een foto van een zondagavond waarbij ik lekker zit te freubelen. In maart heb ik een hele partij goodies gehaakt in de vorm van een bloem. Daarachter heb ik een ring bevestigd, zodat je hem over een sjaaltje kunt schuiven. Martine van de Hobbyiaan heeft er gelijk eentje voor haar zelf gehouden en mij een foto ervan gestuurd. Om ze mooi op de toonbank te showen heb ik er ook een leuke mand bij gehaakt. Die goodies werden geschonken aan de klanten als zij een bepaald bedrag in de winkel hadden besteed. Ik zou een nieuwe serie goodies haken maar dan in een andere vorm, maar daar is helaas nog niets van gekomen. Sorry Martine! Maar wat in het vat zit, verzuurt niet.

Cadeau portemonnees

Een van mijn laatste ontwerpen zijn cadeau portemonnees geweest. Je hebt b.v. een verjaardag en je weet beslist niet wat je moet kopen. Dan is geld geven een mogelijkheid, maar soms een beetje saai tenzij mensen er specifiek om vragen. Dat geld kun je natuurlijk in een leuke cadeauverpakking geven. Daar is dit portemonneetje voor bedoeld. Later kan deze weer aan iemand anders geschonken worden, of je houdt hem zelf als portemonneetje.

Educatieve dobbelstenen voor een reclamestunt

Mijn educatieve dobbelstenen zijn verkocht aan een reclamebureau, omdat zij gebruikt zouden worden voor een reclame van de cola met spelende kinderen. Maar tot op heden heb ik helaas niet meer gehoord of en wanneer de reclame uitgezonden zal worden.

Knuffelkussen

Dit is een eigen ontwerp, een soort 3- in 1 kussen. Dit kussen kun je in 3 standen zetten. Staand, half staand/liggend en liggend. In de laatste positie wordt hij gebruikt als kussen. Het patroon hiervan was heel erg geliefd. Iemand had er zelfs een profielfoto van gemaakt, dat is erg leuk om te zien.

Gehaakte tas

Deze tas heb ik in opdracht gemaakt. En de uiteindelijke eigenaresse was er erg blij mee! Ik kreeg een patroon toegezonden, maar die heb ik wat veranderd. Het patroon was ook een poosje te koop op mijn 1 euro patronen hyves. Ook dit patroon was erg favoriet. Hij staat nog steeds in mijn webwinkeltje te koop, maar nu niet meer voor 1 euro.

Boekje baby vingerpopjes

In mei is mijn 2e boekje uitgekomen van de baby vingerpopjes. Tussen degenen die het snelle besluit namen het boekje te kopen heb ik een cadeau portemonneetje verloot. Die is naar Sandra gegaan.

Uitbreiding knuffeltasjes

Naast het poezen- en muizentasje is er nu ook een kikkertasje bijgekomen. Het patroon is hiervan weer te koop.

Mijn schoonzus was erg enthousiast over mijn tasjes. Zij heeft het poezentasje direct gekocht voor haar kleinkind Eva die hem gelijk aan haar fiets overal mee naar toe nam. Later heb ik in opdracht voor mijn schoonzus nog een muizentasje voor haar andere kleinkind Janneke gemaakt, want het eerste muizentasje dat in de winkel stond, was al verkocht aan een moeder met een jong meisje, dat het tasje vanaf het moment dat ze het zag vasthield niet meer los heeft gelaten. Janneke was niet zo lekker, maar ze was wel heel erg onder de indruk van de muis. Ze is gek op roze en draagt dus veel roze kleding. Vandaar dat het nu even zoeken is naar de roze muis op haar roze beentjes.

Webwinkel veranderd

Omdat mijn provider van de webwinkel ermee gaat stoppen, heb ik nu een andere webwinkel gestart. Die was er eigenlijk al voor de Engelse mensen, maar ik ga deze nu ook gebruiken voor de Nederlanders. Ik heb de banner wat aangepast en ziet er nu wat vrolijker uit. De oude webwinkel bestaat nog steeds, hoewel hij eigenlijk per 1 juli zou stoppen.

Oude winkel is: http://wolgeit.winkelstop.nl.

Nieuwe winkel is: http://wolgeitwebshop.eigensite.nl.
Dit was de oude banner voor de Engelse site.

Dit is de nieuwe banner voor Engels- en Nederlandstaligen.

Verkoop België

De verkoop van mijn artikelen bij Tante Theepot in België zoals ik in mijn vorige brief heb genoemd, is nooit op gang gekomen. De reden is bij de meeste die deze brief krijgen bekend. In Spanje zijn mijn spullen nog steeds te bewonderen en in Nederland bij De Hobbyiaan te Schiedam. Tot de volgende keer maar weer!

Nieuwsbrief no 13 van De Wolgeit op 7 maart 2011

Wolgeit2mi’s

De meesten weten intussen dat de verkoop van mijn boekje Wolgeit2mi’s 12 januari is gestart en alles loopt naar wens. Voor degenen die het nog niet wisten kunnen gaan naar mijn webwinkel:


De verkoop van de poppen zelf gaan ook goed. Sinds ik er duidelijk bij vertel dat je er ook snoepjes in de flesjes kunt doen, zijn mensen extra enthousiast. Af en toe ga ik naar een aerobic klas, en ik had 2 Wolgeit2mi’s meegenomen als voorbeeld en kreeg toen 2 bestellingen van 2 Engelse dames. Dat van die snoepjes vonden ze zo handig en leuk.

Boekje Baby vingerpopjes

Intussen hebben jullie de mail van mij ontvangen waarin gevraagd wordt je goedkeuring te geven voor de promotiemail van mijn tweede boekje “Baby vingerpopjes”. Dit zijn hele kleine popjes van ongeveer 10 cm hoog. Er worden 11 popjes in getoond en 1 autootje. Zie de fotos hieronder, de eerste foto is van de cover en de tweede geeft een duidelijk overzicht hoe de popjes eruit zien. Voor een vergroting, klik dan op de foto. Enkelen hebben nog niet op mijn mail gereageerd. Ik ga niet zoals de vorige keer iedereen weer persoonlijk benaderen met de vraag of je dit nog wilt doen. Dit is heel veel werk namelijk. Maar nu je dit leest, wil je dan misschien alsnog even reageren?

Kerstkaart

Heel leuk was de kerstkaart die ik van iemand kreeg met mijn ontwerp van de eekhoorn erin verwerkt. Hij had die eekhoorn een aantal gekopieerd alsof zij kleintjes gekregen had met de grap erbij dat ik in de veronderstelling was dat ik een mannetje had gehaakt. Dit had hij heel leuk gedaan.

Nieuwe hyve opgericht “1 euro haak- en breipatronen”

Ik heb op 14 februari een nieuwe hyve opgericht, speciaal voor de mensen die een wat kleinere beurs hebben en toch leuke patronen willen aanschaffen. Ik vul deze hyve regelmatig aan met nieuwe patronen. Allemaal voor slechts 1 euro! Het zullen voorlopig meer haak- dan breipatronen zijn, omdat ik dit momenteel veel meer doe. Ik ben momenteel met heel iets anders bezig, het heeft met borduren te maken, de foto’s verschijnen binnenkort.

Enthousiaste nieuwsbrief lezeres

Leuk was te horen dat mijn schoonzus mijn nieuwsbrieven uitprint, zodat zij hem vaker kan lezen. Dat kan toch ook via de computer zou je misschien zeggen, maar omdat zij veel pijn aan haar handen heeft, gebruikt zij haar computer minimaal.

Nieuwe ontwerpen

Knuffeltasjes

Dit zijn gehaakte tasjes in de vorm van een beestje waarin je wat geld of snoepjes kunt doen. Leuk om cadeau te geven bij een kinderverjaardag.

Spaarpotjes of tasjes

Dit zijn kleine potjes of tasjes waarin wat geld gespaard kan worden. Maar de tasjes kunnen ook gewoon mee naar oma. Om ze te laten vullen natuurlijk met wat lekkers! Er zit een schroefdopje op, dus kan afgesloten worden. Leuk versierd met pailetten en/of kraaltjes. Er volgen er nog meer.

Educatief speelgoed

Dit zijn dobbelstenen voor het kind die net begint te tellen of schrijven. Voor de eerste serie: 5 dobbelstenen die eerst op kleur weggezet worden en vervolgens wordt kan er een som gemaakt worden. Er zijn 6 mogelijkheden. 3 in de vorm van cijfers en 3 in de vorm van figuurtjes (b.v. 1 visje + 2 visjes zijn 3 visjes). Het is voor de echte beginners, want er wordt maar tot 5 geteld. Tweede serie dobbelstenen: 5 dobbelstenen die eerst op kleur weggezet worden en dan kunnen er namen gemaakt worden van familieleden, dus mamma, pappa, oma, opa, broer en zus.

Redbull muts voor mijn kleinzoon

Ik vroeg zoonlief of kleinzoon al een Peruaanse muts had met flapjes. Nee die had hij niet. Maar als ik er een zou maken, dan moest het een Redbull muts worden, want het is al een hele stoere vent. En hier dus het resultaat.

Verkoop bij Tante Theepot België

Sinds februari worden mijn artikelen ook in een Belgisch winkeltje verkocht. Dat is bij Tante Theepot in Lommel. De eerste serie die ik heb gestuurd waren de nijlpaarden (de TT nijlpaarden race naar België). Ik heb ze in 2 verschillende series gemaakt. Een serie met korte snuit en een serie (mama en baby) met een lange snuit. Die met de lange snuit (foto 2 en 3) is mijn eigen ontwerp geweest. Ik heb ze in leuke felle kleuren gemaakt met 2 verschillende draden. De tweede serie beestjes (muizen) die ik ga sturen naar België liggen al klaar.


Nieuwsbrief no 12 van De Wolgeit op 28 november 2010

Ik heb weer aardig wat nieuwtjes, en deze keer zit de nieuwsbrief in een nieuw jasje.

Boekje "Wolgeit2mi's"

Als het goed is hebben de meesten van jullie 2 weken geleden de nieuwsbrief van mijn uitgever ontvangen dat het boekje "Wolgeit2mi's" te bestellen is. Van sommigen echter heb ik begrepen dat ze geen mail ontvangen hebben. Dat kan gebeuren als je computer sterk beveiligd is en de computer de afzender niet herkent, dan komt de mail in de ongewenste emailbak terecht, omdat hij het als spam bericht ziet. Voor degenen die de nieuwsbrief niet hebben ontvangen, dit is de link om mijn boek te bestellen:Het boekje is straks ook bij elke boekhandel te bestellen en bij cadeauwinkel “Hobbyiaan” en webwinkel “De Breinaald”.

Wedstrijd eigen ontwerpen in Spanje

Via een Spaanse site las ik dat ik mee kon doen met een wedstrijd. Ik moest dan een eigen ontwerp inleveren. Ik heb toen een patroon van een mijn Wolgeit2mi's vertaald, met alle foto's erbij. Dat was best een klus, omdat er ook een toelichting bij geschreven moest worden. Een van de prijzen die ik kon winnen was een uitnodiging bij een van de 3 grote handwerkbeurzen in het zuiden van Spanje en een plaatsing in een Spaans tijdschrift. Helaas was ik er niet bij.

2 filmpjes op Youtube van de vingerpoppen

Ik heb 2 filmpjes gemaakt van de vingerpoppen en die op Youtube gezet. Dat is heel wat werk geweest, maar wel leuk. Weggekropen onder het bureau en achter mijn webcam moest ik steeds verschillende poppen pakken en die weer terugzetten zonder dat mijn gezicht te zien was. Ik was achteraf bekaf, want een aantal keren was ik bijna klaar met mijn theaterspel en was ik of de tekst kwijt of zei iets verkeerd of zette een verkeerd stemmetje op. En dan moest het helemaal overnieuw. Het is niet zoals op de t.v. dat je een klein stukje over kan doen. Ik heb er achteraf wel om gelachen. Als je ze nog niet gezien hebt, dit is de link naar de Nederlandse versie:

Opdracht om 2 ontwerpen te maken van bestaande figuren

Iemand had aan mij gevraagd of ik eventueel 2 patronen kon uitwerken, eentje van Silvester en eentje van Tweety. Zij was op zoek gegaan naar de patronen, maar het boekje was niet meer te koop. Ik ben zelf ook gaan speuren op internet of ik die patronen te pakken kon krijgen en ik heb diverse oproepen geplaatst. Omdat ik geen reacties heb ontvangen, ben ik zelf met Tweety aan de gang gegaan. Dit viel niet mee, maar uiteindelijk is hij toch heel leuk geworden. Toen hij klaar was, had ik de foto op Hyves gezet met de vermelding dat ik het patroon zelf heb ontworpen, omdat het niet meer verkrijgbaar was. Tot mijn verbazing stuurde een van de dames opeens een link naar mij toe met de patronen van Tweety en Silvester. Iemand had het boekje gescand en de patronen op het internet gezet, dat gebeurt vaker. Toen heb ik de opdrachtgeefster geschreven dat ik natuurlijk Silvester niet meer ging ontwerpen. Ik had het wel kunnen doen, maar het idee dat het oorspronkelijke patroon bestaat, zou ik waarschijnlijk bij eventuele moeilijkheden toch de verleiding gehad hebben om naar het bestaande patroon te kijken. En ten tweede kon ik de opdrachtgeefster dat natuurlijk niet aandoen. Dus ik heb haar gelijk de link toegestuurd. Ze was hier erg blij mee, want het was een link naar wel 60 boekjes met honderden patronen. En uiteraard zag ze daar meerdere patronen tussen zitten die ook leuk waren om te maken.


Ik dacht er eigenlijk aan om Tweety maar cadeau te geven, totdat ik een buurvrouw op visite had en hem aan haar toonde. Zij wou hem graag hebben voor iemand die binnenkort gaat bevallen.

Vingerpoppen op de markt

3 oktober heb ik op de markt gestaan met mijn diverse poppen en wat andere spulletjes. Er waren een hoop mensen enthousiast over de poppen. Een Spaanse vrouw zei dat ze er een paar wou kopen en terug zou komen. Ze kwam inderdaad terug, maar ze kon geen keuze maken. Ze vond ze allemaal leuk, maar wou er maar 2 kopen. Ze zou de volgende keer terugkomen. Even later was er een kind die maar naar het leeuwtje stond te kijken en zei in het Spaans tegen zijn moeder: “mama, kijk, dat leeuwtje, zo mooi!!”. Hij kwam ook terug om de prijs te vragen, maar ik denk dat zijn moeder het toch te duur vond en hij is niet meer teruggekomen. Maar eigenlijk horen de poppen niet op een vlooienmarkt thuis, ik wou alleen even de reactie zien van de mensen. Een week later gingen de poppen naar Nederland en kwamen ze in een echte winkel te staan. Ik heb het al eerder genoemd, bij de “Hobbyiaan”, in Schiedam.
Ik heb wel wat gehaakte spulletjes op de markt verkocht: een topje met sjaal/hoofdband en voetversieringen. Ik had een foto toegevoegd van het setje, zodat de mensen konden zien hoe het eruit ziet. Achter de kraam zit ik een sjaaltje te haken, want stil zitten als er even geen klanten zijn kan ik natuurlijk niet.


Peruaanse muts in rastakleuren

Ik heb een opdracht gehad van een dame om een Peruaanse muts te maken voor haar kleinkind van 6 maanden. Een muts met flappen in rastakleuren, met zwart als hoofdkleur met knalgeel, rood en groen. Zij voegde eraan toe dat ze het leuk zou vinden als er sterren in verwerkt zijn, maar dacht dat het best moeilijk zou zijn. Ik kwam wel een patroon tegen, maar die heb ik uiteraard weer aangepast en mijn eigen ontwerp erin gelegd. Zie hier onder het resultaat. Even later moest ik hem weer maken voor iemand anders, die hem cadeau aan haar dochter wou geven. Zij wou exact dezelfde muts, maar dat wil ik zelf niet, omdat ik altijd voor iedereen iets unieks maak. De kleuren waren wel hetzelfde, maar de patroontjes wat veranderd en de maat was sowieso groter, dus moesten er wat extra toeren gebreid worden.


Mijn creaties nu te koop bij de Hobbyiaan in Schiedam

16 oktober is de Hobbyiaan geopend, een winkel met cadeau-artikelen die bestaan uit originele handgemaakte spulletjes. Ik ben één van de deelnemers die haar eigen creaties daar heeft geplaatst. Martine van de Hobbyiaan heeft trouwens onlangs een prijs gewonnen van “Droomstart”, een prijs van net gestarte ondernemers. Dat vond ik helemaal super, dat mijn spulletjes daar mogen staan!
Dus voor degenen die de verzendkosten vanuit Spanje te duur vonden, alle artikelen zijn nu gewoon in Nederland verkrijgbaar. Woon je niet in de buurt van Schiedam waar de winkel gevestigd is, dan kunnen de artikelen opgestuurd worden, de verzendkosten in Nederland zijn stukken lager dan die in Spanje. Alle producten die bij de Hobbyiaan staan blijven te zien in mijn webwinkel: http://wolgeit.winkelstop.nl.
Dus je kunt al vanuit de luie stoel zien wat er in de etalage staat. De verzending van patronen gebeurt wel vanuit Spanje, maar dat kan elektronisch plaatsvinden. Ik heb een paar foto's toegevoegd die vooraf aan de receptie zijn gemaakt toen ik de spulletjes ging afleveren. Intussen zijn er al aardig wat van verkocht en moet ik er weer een paar beestjes bijmaken. Vooral de beestjes die op de cover van mijn boek staan zijn geliefd.


Kant en klare haakpakketjes

Vanaf 9 oktober zijn er ook een aantal kant en klare pakketjes van de “Wolgeit2mi’s”te koop bij de Hobbyiaan. Tijdens mijn verblijf in Nederland heb ik bij mijn schoonzus de pakketjes zitten samenstellen. De foto’s spreken vanzelf. Binnen een bepaalde tijd zijn er ook andere haakpakketjes te koop bij “De Breinaald”.


Kleine baby vingerpopjes

Ik heb vele leuke reacties gehad op de baby vingerpopjes. Een vrouw uit Chili heeft een bestelling gedaan van een serie poppetjes, maar die wou zij in felle kleuren hebben. Dus ik heb gelijk wat leuke katoen besteld en er een nieuwe serie van 11 poppetjes gehaakt. Zie het resultaat rechts.


Atelier van tante Gre

In oktober ben ik een weekje naar Nederland geweest. O.a. voor de handwerkbeurs in Ahoy. Ik heb ook mijn tante bezocht en toen kwam ik er achter dat zij een artiest is. Een aantal jaren geleden had zij wel 14 poppen gemaakt van fimoklei en er ook kleertjes voor genaaid. Ik vond ze zo mooi, dat ik ze gefotografeerd heb. Wij hebben toen samen de boeken bekeken die zij bij deze poppen gebruikt heeft, maar de meeste gezichtjes heeft zij zelf verzonnen. Een aantal foto’s toon ik hier.


Kleinkind met gebreid vestje op de foto

Tijdens mijn verblijf in Nederland heb ik uiteraard ook een dagje de kleinkinderen gezien.
Kleindochter lief had mijn handgemaakte vestje aan. Die vond ik zo schattig staan. Zij moest natuurlijk gelijk op de foto. Er hoort ook een broekje bij, die was helaas nog te lang.
Ja, dan had mama vorig jaar niet moeten zeggen voordat zij geboren werd, dat het een meid met lange benen zou worden. Dan had ik het broekje niet 2 cm langer gemaakt.


Paverpress

Bij sommige artikelen gebruik ik Paverpol om een aantal gedeeltes van mijn ontwerpjes te verharden.
Deze auto heb ik helemaal verhard. Mijn foto van mijn baby vingerpopje in de auto heb ik opgestuurd naar Paverpol en hij is weer te bewonderen in de fotogallerij.
Hierbij de link naar de fotogalerij


Dat was het voorlopig weer even. Ik wens iedereen alvast prettige feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar toe.


Nieuwsbrief no 11 op 28 augustus 2010

Het is intussen ruim 4 maanden terug dat ik mijn laatste nieuwsbrief heb geschreven en er is weer heel wat te vertellen.

Haakclubje
In mei had ik weer een heel klein haakclubje. Zie hier mijn vriendin die ook haken wilde leren. Zij zelf vind quilten toch leuker en het gaat haar ook beter af. Wij hebben samen wat stofjes gekocht en gedeeld, zij gebruikte het voor het quilten en ik als voering voor mijn gehaakte tasjes.


Rode pantertrui
Ik had een rode pantertrui te op mijn webwinkel staan en ik heb vele reacties gehad van mensen. Eerst een dame die alleen een patroon ervan wilde hebben, die had ik niet meer, ik ben 2 uur bezig geweest om het patroon aan de hand van de trui zelf uit te tellen en het patroon uit te tekenen en ik heb het toen gratis naar haar toegestuurd. Een aantal dames wilden de trui zelf wel, maar hadden een andere maat. Maar uiteindelijk is het dan toch gelukt. Ook die dame had mazzel, want de trui was toch behoorlijk zwaar en dan zijn de verzendkosten in Spanje best wel prijzig, dus ik heb haar gematst en hoofdzakelijk de verzendkosten berekend en toen had zij de trui uiteindelijk voor 1,05 euro gekocht van mij. Dat vond ik niet erg, ik vond het leuk om er iemand gelukkig mee te maken. Sterker nog: hij stond mij nog steeds leuk, maar ik wil af en toe wat anders maken. Ik hoop dat zij er nog steeds veel plezier aan beleeft!


Hyves pagina opgezet
Omdat ik in het begin van het jaar mij meer bezig ben gaan houden met Hyves, nadat ik diverse leuke haakclubjes was tegengekomen ben ik zelf maar een clubje begonnen op 4 juni 2010.


Ik heb het de “Wolgeit PUPPETS” genoemd, omdat ik momenteel veel beestjes haak. Ik heb nu 3 verschillende groepen beestjes gemaakt. De eerste grote serie is de “Wolgeit2mi’s”, de grotere vingerpoppen met een apart lijfje, die ik in mijn vorige nieuwsbrief al omschreven heb. Daarnaast ben ik met kleinere vingerpopjes, de "baby finger puppets" begonnen van maximaal 10 cm hoog. Zij hebben ook een lijfje, maar bestaan uit één geheel. Zij zijn allemaal van fijn glinsterend katoen gehaakt op naald 1.75. De derde serie is de fantasiepoppen, de "fantasy ami's" die allemaal een thema hebben. Als voorbeeld noem ik de snorkeling hippo, de breiende bij en de zingende omagaai.

Gratis patronen
Ik heb ook een aantal gratis patronen op mijn website staan en die worden regelmatig gedownload. Er is zelfs een dame die mijn patroon van de muts gebruikt heeft als stemobject. Zij heeft hem weliswaar wel wat aangepast zoals je ziet, mijn patroon heb ik ernaast gezet. Zij had een initiatief bedacht "zetwatopjehoofdalsjestemt" en heeft daarbij mijn patroon van de muts voor gebruikt. Deze tip werd vlak voor de verkiezingen gepubliceerd en omdat zij zo'n tip had gegeven, moest zij het ook zelf doen vond zij.


In de toekomst ga ik wat meer kleine gratis patronen op mijn website vermelden, want ik vind het leuk om mensen enthousiast te maken voor het haken en simpele kleine patronen zijn makkelijker om mee te beginnen, zeker als ze gratis zijn. Patronen en kant en klare haakpakketjes te koop in mijn webwinkel
Sinds kort ben ik begonnen met de verkoop van mijn eigen ontwerpen. Patronen zijn nu te koop in mijn webwinkel. Ik ben ook bezig om wat kant en klare haakpakketjes te maken voor beginnende haaksters. Zij komen straks ook in een aantal winkels te staan, zowel in Nederland als in België. Kleinkind met mijn gehaakte vingerpoppen
In maart heb ik 2 kleinkinderen kunnen bewonderen. Ja 2 tegelijk, omdat eerdere vluchten naar Nederland niet door konden gaan. Mijn man was wel eerder geweest en had het eerste kleinkind dus wel gezien. Toen ik er was, was de eerste kleindochter 6 maanden en de tweede kleinzoon 2 weken. Ik heb toen voor beide kleinkinderen 2 gehaakte Wolgeit2mi's meegenomen. 2 Maanden later kreeg ik een foto toegestuurd van mijn kleinzoon in het ledikantje met de 2 poppen. Ik heb later begrepen dat deze poppen niet bewust op de foto waren gegaan, ze lagen al dagen in zijn ledikantje. Daarom vond ik de foto heel speciaal en ik heb er een foto van toegevoegd.


Omagaai
In augustus hebben pa, ma en kleinzoon hun vakantie bij ons doorgebracht. Omdat ik erg verslingerd ben aan het haken, was ik weer met een nieuw projectje begonnen. Deze zou ik mamagaai noemen, omdat de papagaai al bekend is op Hyves en ik altijd met iets nieuws wil komen. Zij zou een meer vrouwelijk uiterlijk krijgen met gelakte nageltjes en zou een speciaal vriendelijk bekje krijgen. Omdat pa de geboorte van de mamagaai had meegemaakt en hem ook zag opgroeien (of te wel zag opbouwen), was hij zo enthousiast dat hij zei: wat een leuke papegaai krijgt mijn jochie toch. Ja, dat had hij al een paar keer gezegd, dus ik kon er niet meer onderuit en toen hebben wij haar maar omgedoopt naar Omagaai. Tja, zo gaan die dingen. Omagaai had het erg naar haar zin in Spanje, vooral bij het snoephuisje in de boom buiten in het zonnetje. Maar in Nederland zit zij ook lekker warm heb ik begrepen, weliswaar binnen in een grote boom, want buiten regent het vaak. In een hele hoge boom, want er lopen 3 katten rond. Ik heb 2 foto's toegevoegd, eentje vanuit Spanje en eentje in Nederland.


Workshops in de Costa Brava
Ik heb een paar maanden geleden een mailing uitgedaan op Hyves dat ik workshops wil gaan geven. Als dat lukt, dan zal deze plaatsvinden in de maanden mei en/of september volgend jaar. Dan is het weer aangenaam in Spanje om naast het handwerken ook nog leuke dingen te kunnen doen. Ik had een adres in de buurt (villa) die 12 dames kon huisvesten, echter dat gaat volgend jaar niet meer door. Ik ga op zoek naar een ander adres, want er zijn genoeg mensen die momenteel hun huis willen verhuren. Ik wil de prijzen aantrekkelijk laag houden en het handwerken is vrijblijvend. Het is de bedoeling dat de dames elkaar handige tips geven en elkaar kunnen helpen en dat het gezellige bijeenkomsten worden. Ik denk b.v. aan 3 dagdelen als de workshop een week duurt. Ik zie mijzelf dus niet als een lerares, het lijkt mij leuk om een aantal zaken te organiseren en als iemand vragen heeft, dan zal ik die uiteraard graag beantwoorden. Dat kan zowel over haken als over breien zijn. Maar als de dames meer zin hebben om te komen borduren of quilten, dan kan het ook. Alles is mogelijk. Ik begeleid de dames (eventueel heren zijn ook welkom hoor, maar lees eerst mijn voorwaarden die op te vragen zijn) naar leuke markten, winkelstraatjes en strand. Net waar de behoefte uitgaat. En ik zorg 's morgens voor vers brood en de overige boodschappen. Ik kan ook voor een huurauto zorgen of een taxi. Ik haal de dames op en ik breng ze weg naar het vliegveld. Daarvoor zal ik dan wel een kleine bijdrage vragen.

Opdrachten
Ik heb in opdracht 2 poppen gehaakt. Allereerst was de vraag of ik een speciale kikker wou haken, wel de kikker die ik eerder had gemaakt, maar in speciale kleuren en met een sjaaltje. Daarnaast was de vraag of ik een rendier kon maken. Ik had alleen 2 plaatjes gevonden op internet en de vraag was of ik die 2 plaatjes kon combineren. Het gewei van het ene plaatje moest op het rendier van het andere plaatje. En het vestje moest in een andere kleur. Ik heb er een leuke pop van gemaakt en niet alleen moeder was tevreden maar ook haar zoon Jeremy. Ook hiervan heb ik 2 foto's bijgevoegd.

Ik krijg nu een opdracht een Peruaanse muts te haken in rastakleuren.

Tweedehands markt in Spanje
Ik heb 2 maal op een tweedehands markt gestaan en dat was best leuk. Opruimen moet je ook van tijd tot tijd. Ik wil de volgende keer eens wat poppen en mutsen meenemen om te kijken hoe de mensen hierop reageren. Eigenlijk is het niet de bedoeling dat je nieuwe spullen verkoopt, maar ze bedoelen meer dat je geen grote partijen bij een groothandel inkoopt en die met winst verkoopt. Maar dat is niet mijn opzet. Ik wou het al eerder doen, maar dat kon niet, omdat de poppen allemaal nog op de foto moesten voor mijn boek dat uitgegeven wordt. Ik zat nog op de instructies te wachten en later weer op de goedkeuring van de foto's.

Boek "Wolgeit2mi's"
Zoals ik al schreef in het vorige stukje moesten de poppen allemaal op de foto. Aangezien ik naast de patronen en de foto's ook alle illustraties heb gemaakt, ging er aardig wat tijd inzitten. Ook moest ik mij houden aan een aantal richtlijnen hoe ik mijn manuscript, foto's en illustraties moest inleveren, zodat de uitgever het kan verwerken. Dus het blijft nog spannend, maar als het goed is, moet het boek in november op de plank liggen.

Ik houd jullie op de hoogte!


Nieuwsbrief no 10 op 18 april 2010

Het is al weer de 10e nieuwsbrief en ik heb heel wat nieuws te vertellen deze keer.

Gemaasde hondentrui
De tweede hondentrui is uiteindelijk klaar. Ik heb een paar foto’s toegevoegd. Ik zal niet gauw meer aan zo’n project beginnen. 2 Van dit soort truien is even genoeg, maar het was wel leuk om te doen en ik ben zeer blij met het resultaat.


Vingerpoppen de “Wolgeit2mi’s”
Intussen heb ik er 20 van gemaakt en heb ik ze omgedoopt naar “Wolgeit2mi’s”. Dit heeft met de Japanse haaktechniek te maken “Amigurumi” en het feit dat ze ut 2 delen bestaan: een vingerpop en een lijfje. De naam de “Wolgeit” speekt vanzelf. De meeste poppen staan in Nederland. Dit staat bij het kopje “De Hobbyiaan”omschreven. In een handwerkwinkel in Spanje heb ik er 3 verkocht en 2 poppen staan als model in de etalage. In een winkel in Spanje ging ik vulling kopen voor de poppen en toen vroeg een medewerkster waarvoor ik dat gebruikte. Nadat ik het had uitgelegd vroeg zij mij de volgende keer een aantal van die poppen te tonen. Toen ik 2 weken later kwam, was zij zeer enthousiast, vooral over de muis en zij heeft hem toen gelijk gekocht voor haar dochtertje. Zij vroeg of ik een leeuwtje had, want dat vindt haar dochtertje zo leuk en de eigenares van de zaak die er naast stond vroeg of ik ook een varkentje had. Ik heb die 2 poppen gemaakt en 2 weken later afgeleverd. Een hondje wou ze gelijk al achterlaten als model in de etalage en later heeft zij het varkentje er bijgezet, samen met wat info over mij. Ik heb een paar foto’s van mijn laatste poppen toegevoegd.


De “Hobbyiaan”
Sinds pas ben ik lid van een aantal hyves groepjes en 1 dame (Martine) had een advertentie geplaatst dat zij deelnemers zocht voor haar toekomstig hobbywinkeltje. Dat winkeltje gaat de “Hobbyiaan” heten. De bedoeling is dat ijverige haaksters/breisters/naaisters/schilders e.d. hun artikelen op 1 of meerdere planken kunnen plaatsen in haar winkel. Die handgemaakte artikelen moeten wel een bepaalde uitstraling hebben en een bepaalde waarde. Intussen heeft zij 38 deelnemers benaderd waarop de meesten positief reageerden. Ik was pas toevallig in Nederland en ik heb haar alvast 9 poppen meegegeven. Intussen ben ik hard aan het werk om ook andere spulletjes te maken voor het eind van het jaar. Het is eigenlijk een zot idee, gisteren b.v. zat ik met 25 graden in de zon een baret te breien. Maar ja, ik denk zo: ik kan ze maar klaar hebben liggen, voor het geval er straks iets tussenkomt en ik geen tijd heb om spulletjes voor de winkel te maken. Op haar site kunnen jullie alles erover lezen:


Fair 11 april 2010
Intussen is er een fair geweest op 10 en 11 april in Sneek en Martine van de Hobbyiaan heeft er op 11 april gestaan met een heleboel leuke handgemaakte spulletjes van een aantal deelnemers. Daar kon zij o.a. haar winkel promoten. Helaas is er niet veel verkocht op die dag, maar dat kwam niet door Martines inspanningen maar door het feit dat er in de voorgaande jaren altijd een zwarte markt is geweest met 2de hands spulletjes en dat de bezoekers dachten dat het weer een zwarte markt was. Mijn poppen die niet verkocht zijn komen aan het eind van het jaar in de winkel van de Hobbyiaan en ik hoop dat ze dan beter tot hun recht komen. Ik heb er een aantal foto’s bijgedaan, maar jullie kunnen alle foto’s van de fair bekijken op de site van de Hobbyiaan.


Webshops
Ik had in de vorige nieuwsbrief geschreven dat ik een webshop had gemaakt. Die was in het Nederlands.

Ga hier naar wolgeit.winkelstop.nl

Intussen heb ik nog 2 webshops geschreven in het Engels. Waarom 2? Dat heeft er mee te maken dat ik er al 1 had en eigenlijk niet helemaal tevreden was met de eerste aanbieder. Bij de tweede Engelse site zijn er weer meer mogelijkheden maar moet er wel een klein beetje betaald bij het downloaden en bij de verkoop van een artikel. Maar die tweede site is wel meer internationaal georiënteerd. Dus ik houd ze voorlopig alle twee aan. Het nadeel is wel dat ik dus nu 5 sites moet aanhouden. Een website, 3 webshops en een weblog http://petrascreaties.web-log.nl/ (daar doe ik momenteel niet veel mee). Daarnaast zet ik alle foto’s ook op Hyves en deel ik ze met 4 groepjes waar ik lid van ben. Ik had ook al gegevens opgevraagd voor een Spaanse site maar ik weet niet of ik die ga maken. Een site in meerdere talen kan ik niet vinden, die zal er wel zijn, maar dan is het een betaalde site en dat wil ik niet. Daarnaast heb ik ook diverse artikelen van mij staan op http://www.vintagemode.nl/ , op http://www.tweedehands.net en op http://www.metdehand.nl/. Maar deze sites ga ik binnenkort verwijderen of ik laat de artikelen verlopen. Want ik ga geen 8 sites bijhouden natuurlijk. De link naar beide nieuwe webshops staan hieronder genoemd. Via mijn hoofdsite http://www.dewolgeit.nl kun je direct naar de webwinkel of webshop gaan, ligt eraan of je de Nederlande of Engelse versie leest. Want mijn hoofdsite is in 3 talen geschreven. Spaanse mensen worden naar de tweede Engelse webshop verwezen.

Ga hier naar wolgeitwebshop.eigensite.nl

Ga hier naar etsy.com/shop/wolgeit

Pasen
Voor de Pasen heb ik nog een aantal eierwarmers gemaakt, daarna kwam ik op het idee er ook een vingerpop van te maken. Ook hiervan een paar foto’s toegevoegd.


Paverpol
Voor mijn oorbellen en mijn vaasje met bloem en vlinders heb ik Paverpol gebruikt. Dat is een soort lak waarmee je artikelen kunt verharden, zodat het op plastic lijkt. Ook kun je het met een vermenging van Paverplast waterdicht maken. Ik heb een foto van mijn vaasje opgestuurd naar de oprichter van de site van Paverpol en zij hebben het in de nieuwsbrief gezet die heet “PaverPress”. Helaas komt de foto op hun site niet zo goed over. Dat ligt niet aan de foto, want op mijn website staat hij goed. Dit is de link naar de photogallery van PaverPress.

Ga hier naar Paverpress

Dit was het weer even en nu weer op naar de pennen!


Nieuwsbrief no 9 op 10 februari 2010

Sjaals
Ik heb een paar leuke sjaals gemaakt. Zie hieronder. Eentje heb ik speciaal gemaakt voor mijn schoonzus, ik heb zo’n zelfde in het klein gemaakt met pompons eraan.


Boekenlegger
Voor mijn zwager heb ik een boekenlegger gemaakt. Dat was ook heel leuk om te doen.


Vrolijke kerst
Ik heb het kerstontbijt opgevrolijkt met grappige eierwarmers. Mijn schoonzus en zwager heb ik ermee verrast en mijn schoonzus ging gelijk haar fototoestel halen.


Gastenboek verwijderd
Ik heb het gastenboek verwijderd omdat ik regelmatig spam had. Ik kan een ander gastenboek nemen, maar daarvoor moet ik weer extra betalen en dan heb ik ook niet de garantie dat het goed gaat. Op 29 december kwam ik erachter dat niet alleen 15 maanden uit mijn gastenboek verdwenen was, maar ook alle nieuwe data van mijn website. Gelukkig heb ik van mijn website diverse (externe) kopieën maar niet van mijn gastenboek. Ook mijn data van mijn statistieken kloppen niet meer, dus ik vrees dat iemand heeft ingebroken en bij mijn FTP-server terecht kon. In ieder geval niet leuk allemaal.

Babykleding
Ik heb een reiszak met 2 knuffels gemaakt, die jullie hieronder kunnen zien. Daarnaast nog een grote knuffelhond en een dekentje, in de kleur van de babykamer voor het 2de kleinkind. De kinderen hebben deze spullen nog net ontvangen, maar ik kan niet zo lang wachten met het versturen van deze brief. Zij krijgen deze nieuwsbrief (nog) niet en ze weten wel dat ze het krijgen, maar weten nog niet exact hoe het eruit ziet. Als ze intussen op de website kijken, dan zien ze de kleertjes wel, maar dat is dan niet zo heel erg.
In het echt is het nog mooier natuurlijk.


Vingerpoppen (Wolgeit2mi's)
Mijn laatste rage, het haken van poppetjes. Ik wou heel iets anders maken dan het gebruikelijke popje of in dit geval het gebruikelijke vingerpopje. Meestal zijn die popjes vingergroot en erop zijn dan allerlei gezichtjes geborduurd. Ik heb iets nieuws verzonnen. De basis is amigurumi (zie verder) en de basis is ook vingerpopjes, maar dan groter en echter. Je kunt er 2 of 3 poppen aan elke hand doen, dus 6 totaal en er een heel schouwspel mee maken. Dus eigenlijk zijn het ook een beetje poppenkastpoppen. Het leuke van mijn poppen is, dat je er zowel een vingerpop van kunt maken, maar ze ook weg kunt zetten als volledige pop, omdat je het bovenste gedeelte van het onderlijf af kunt halen. Alle poppen zijn uniek, er wordt er maar 1 van gemaakt, en als ik er meer van maak, dan in een andere kleur of andere accenten erop. De eerste 5 die ik heb gemaakt zijn voor de kleinkinderen, en eigenlijk heb ik er best moeite mee om ze af te geven, ik vind ze zelf heel erg leuk. In de toekomst wil ik er ook nog een soort zak bij breien, zodat je ze eventueel ook als poppenkastpop kunt gebruiken. Ik heb een nieuwe rubriek gemaakt: "Vingerpoppen".


Amigurumi
Amigurumi is een knutselstijl afkomstig uit Japan. Letterlijk betekent Amigurumi ‘gebreide figuurtjes’. Bij Amigurumi maak je figuurtjes, zoals dieren, mensen of wezens. Je kunt deze figuurtjes zowel breien als haken, maar vooral de gehaakte variant is ontzettend populair. Forums en websites zijn er opgezet, waar je meestal gratis de patronen kunt downloaden. Voor mijn poppen kan ik ze echter niet gebruiken, omdat die van mij groter zijn. Maar ik gebruik de plaatjes wel als inspiratie.

Wolgeit Web Winkel
Sinds januari heb ik mijn eigen webshop, waar ik ook mijn gebreide en gehaakte spullen toon. Het is nu dus een beetje echter dan voorheen, met o.a. een winkelwagentje, net als in een echte winkel.
Ga er maar eens heen:

In mijn winkel kunt u dan weer wel een leuk bericht in mijn gastenboek schrijven.
De winkel is ook te openen via mijn gebruikelijke website, onder het kopje Wolgeit Web Winkel.


Nieuwsbrief no 8 op 13 november 2009

Jullie hebben een tijdje niets van mij gehoord, maar dat wil niet zeggen dat ik stil heb gezeten. Van de zomer heb ik niet veel tijd gehad om te handwerken, maar in de winter des te meer. Ik heb de nieuwsbrief dan ook wat langer gemaakt.

Babykleertjes
Ik ben volop kinderkleertjes aan het maken. O.a. dit setje dat ik cadeau heb gedaan aan iemand die gek is op oranje en die haar hele kinderkamer in het oranje heeft.

De volgende pakjes, de eerste in gebroken wit en de tweede in turkoois zijn voor het eerste kleinkind gemaakt. En heel speciaal is het kroeldoekje. Dit patroon had ik zelf nog niet eerder gezien.
<
Ik heb nog meer babystukken al gebreid maar ik kan ze nog niet tonen omdat ik ze nog cadeau moet geven. Ook voor ons a.s. 2de kleinkind.
Binnenkort zijn de creaties op mijn website te zien.

Paverpol
Ik heb totaal iets anders gemaakt voor iemand die jarig was en haar slaapkamer gaat inrichten in appel en limoengroen. Hier zitten heel wat uurtjes in. Ik heb de bloem met de vlinders en het vaasje gehaakt en dat verhard met Paverpol. Ik heb al eens eerder met dit materiaal gewerkt, dat waren oorbellen.

Verkoop truien
Ik heb een jaartje mijn truien te koop aangeboden via mijn website, maar dat liep helaas niet. Waarschijnlijk omdat de mensen de truien niet in het echt eerst konden bekijken en ik ook te ver weg woon. Hier bovenop komen nog de verzendkosten en dat wordt misschien te duur. Het resultaat is dat ik de meeste truien cadeau heb gedaan aan mijn moeder. Zij zag ze en zij zei dat ze in het echt nog mooier waren dan op het internet en ze staan haar ook goed. Eigenlijk beter, want sommige truien waren mij een beetje te klein. Ik heb dus weer wat ruimte in de kast om nieuwe ontwerpen te maken. Het tabblad “verkoop” blijft wel bestaan, maar dan zet ik er straks behalve truien ook andere dingetjes op.

Sjaalproject (K.A.S.)
Helaas gaat het sjaalproject (voorlopig) niet door. Zoals ik eerder had aangegeven zijn de verzendkosten vanuit Spanje naar ander werelddelen erg hoog, ook vanuit Nederland. De verzendkosten worden dan duurder dan de sjaal zelf. Daarnaast heb ik niet veel tijd gehad om naar een adres wat dichterbij te zoeken.

Diverse projecten
Omdat ik het heel leuk vind om nu babykleertjes en knuffels te maken liggen mijn andere projecten helaas even stil. O.a. de trui met de tweede hond erop en nog een trui/poncho met diverse kleuren waar ik al 2 jaar aan werk. Het is wel zo, dat ik alle stukken uiteindelijk afmaak.

Breimogelijkheden
Ik ben tussendoor met 1 sjaal begonnen voor mijzelf. Tegenwoordig is er een nieuw materiaal te koop met kleine pomponnetjes erin verwerkt. Je moet dan breien met de verbindingsdraad. Heel bekend is de Gnocchi van Lana Grossa. Gnocchi is een meervoud van het woord ‘gnocco” en dat betekent klont. Gnocchi is eigenlijk een Italiaans gerecht, een soort pasta maar dan gemaakt van aardappel en meel dat gekookt wordt in water. Maar ik kwam grotere bollen tegen van het merk Sevimex, in feite grote polyesterklonten met maar een heel korte verbindingsdraad tussen de klonten, of te wel pomponnetjes. Ik kreeg het niet voor elkaar ermee te breien omdat de verbindingsdraad heel kort is en ik er niet gemakkelijk een steek van kon maken. Op de wikkel stond naalden 10 gebruiken, maar dat lukt natuurlijk helemaal niet. Ik heb nog geschreven naar de firma die ze verkoopt en ik kreeg snel antwoord, dat was eigenlijk heel keurig. Ik deed het gewoon goed en het type naalden maakt niet uit zeiden ze. Ik heb vervolgens toch maar dunnere naalden genomen, dat ging ietsje beter, maar ik heb wel een hele dikke wijsvinger en zere polsen ervan gekregen, omdat ik de naald door de steek moet duwen. Maar goed, je moet er wat voor over hebben he? Je kunt beter de kleine pomponnetjes nemen dus. Daar zit een langere verbindingsdraad tussen.

Nieuwe trends
Een grote rage is projectjes maken met alleen pompons. Er wordt dan niet gebreid op naalden, maar alle pompons worden aan elkaar genaaid. Ik heb hele leuke patroontjes al gedownload ervan. Eigenlijk al weer een beetje oud, maar ja, ik heb een tijd geen internet gehad. Dus ik heb maar een pomponmaker besteld, want dat knippen van een kartonnetje en dat dan 30 keer gebruiken of zo, dat gaat mij niet zo goed af. Horen jullie binnenkort van mij hoe dat bevalt.

Wat nu helemaal in is, is breien met textiel, de zpagetti. Textielen lappen die machinaal aan elkaar verwerkt worden, b.v. theedoeken en die dan per rol te koop zijn. Ziet er superleuk uit en het is een heel leuk idee. Mij lijkt het me een beetje te zwaar (mijn zere polsen weer) en het is eigenlijk alleen om tassen, wandkleden en kussens te maken. Daar heb ik mij nog maar niet aan gewaagd. En de alle laatste trend is breien met papier. Hiermee kun je dan heel mooie bloemen mee haken, het is net zijde. Dat is nu bij KreaDoe te zien in Utrecht. Jammer dat ik niet naar Nederland kan komen, maar het is mijn wens er volgend jaar ernaar toe te gaan. Verder de knifty knitters, dat is breien zonder de standaard naalden, maar met plastic ronde set ringen en een rechte set voor het dubbel breien. Maar ook bij dit product geldt dat er nog te weinig mogelijkheden mee zijn qua patronen. Dit zal in de toekomst wel weer verbeterd worden, er zijn al heel veel patronen te zien op internet en ook speciale websites erover. Voor de mensen die een handicap hebben aan de armen is deze techniek weer wel heel geschikt. Als laatste noem ik de amigurumi haken, nee geen origami, dat is ook Japans, maar dan betekent het papiervouwen. Amigurumi haken is in het rond haken van kleine voorwerpjes dat dan ook snel klaar is. Ga zelf maar eens kijken op internet. Er is zelfs een pagina ervan op Hyves. Hele forums worden erover geschreven en ja……… hele leuke dingetjes. Als je het nog niet was, dan word je nu handwerkverslaafd. Anders ik wel. De volgende keer zal ik er een paar tonen, maar daar moeten jullie een poosje op wachten, want ik heb nog een paar ander projecten liggen die eerst klaar moeten voor de kleinkinderen. En voor je het weet worden die groot.


Nieuwsbrief no 7 op 26 maart 2009

Laatste mutsen naar het goede doel
Op 15 januari heb ik ook de overige mutsen en petten meegegeven aan Maria van Oncolliga en niet aan het Rode Kruis zoals ik eerder had geschreven. Uiteindelijk waren de hoofddeksels bedoeld voor dit doel. Maria geeft ze aan een collega die ze uiteindelijk via een beurs gaat verkopen en de opbrengst gaat dan naar het kankerinstituut.

Trui met hond erop gemaasd

Eindelijk is hij dan klaar. Er zitten er bijna 200 uur in, maar hij is dan ook wel heel bijzonder geworden. Nu nog de volgende trui met hond 2.
Ja gelukkig heb ik niet meerdere honden.
Maak de foto maar eens groter (of kijk op mijn website bij Nieuwsbrief en klik op de foto), dan zie je dat de hond ernaast staat en dan kun je zien of ze erop lijkt.

Halswarmer, muts en handschoenen

Het was een koude winter en eigenlijk draag ik in Spanje nooit sjaals. Sjaals verschuiven altijd en dan is een deel van je hals of nek onbedekt. Vandaar dat ik nu een halswarmer heb gebreid. En die werkte goed. Ik had nog wat restjes, dus ook gelijk maar een muts en handschoenen erbij gemaakt.

Lila vestje

Nog even voordat het echt zomer wordt een vestje gemaakt.

Babykleding
Ja daar ga ik nu ook snel aan beginnen. Want er is iemand zwanger in de familie. Het breien van babykleding, daar heb ik nog helemaal geen ervaring mee. Wel het maken van poppenkleertjes, dat vond ik wel leuk, was snel klaar, maar het was wel een gepriegel met het in elkaar zetten. Ik kan mij nog herinneren dat ik ooit babysokjes had gebreid, dat is zeker al 40 jaar geleden, maar de ene was duidelijk een maat groter dan de andere….. Maar het komt goed, er zijn nog twee andere dames zwanger vanuit mijn kennissenkring en ik heb weer sokjes gemaakt, en ja…. de baby kan ze nu allebei tegelijk aan.

De rest toon ik eind september, anders ziet de persoon die de kleding krijgt wat het wordt, als tenminste de mouwtjes en pijpjes even lang worden, hahaha.

Wordt vervolgd.


Nieuwsbrief no 6 op 19 december 2008

Dit is alweer de 6e nieuwsbrief sinds de oprichting van mijn website. Ik heb weer allerlei nieuwtjes. Ondanks de verhuizingen ben ik nog steeds volop aan het handwerken.

Ketting en haarband
Mijn kleurige ketting en haarband is ook klaar. Een foto is toegevoegd.

Gehaakte rand aan broekspijpen
Ik had een broek die gekrompen was en dat heb ik opgelost door er gehaakte randen aan te zetten. Zie foto.

Haakclubje
Van de zomer heb ik mijn a.s. schoondochter een haaklesje gegeven. Dat was leuk om te doen. Helaas heeft ze het niet zo lang volgehouden. Ik zou het wel leuk vinden om het eens voor een grotere groep te doen en dan wat meer lessen te geven. Maar voorlopig heb ik het te druk met andere zaken. Ook haar kun je op de foto zien.

Jarige meiden
Mijn 2 grote meiden zijn 4 jaar geworden. Uiteraard heb ik daar ook dit jaar iets op verzonnen. Omdat ik de laatste tijd veel bezig ben geweest met kettingen maken en haarbanden wilden mijn meiden ook een leuke ketting, maar dan eentje van Tedora. Een hele speciale, geen zilveren maar met veel kleur eraan. Diamant zingt zelf mee "er zijn er twee jarig". Dit is het geworden. Zie de foto van de meiden.

K.A.B.- project
Allereerst wil ik alle hulpdames hartelijk danken voor hun inzet en zij hebben ervoor gezorgd het K.A.B.-project tot een succes te maken. Het is jammer dat uiteindelijk de stichtingen voor kinderen met kanker in Barcelona hebben gezegd dat zij dit soort mutsen de kinderen niet aanbieden. Ik heb jullie al eerder geschreven dat Spaanse vrouwen heel trots zijn (waren) op hun lange haren en dat zij voornamelijk pruiken dragen. Dat schijnen zij ook op de kinderen over te dragen en het komt steeds meer voor dat ook kinderen hoofddeksels willen dat het echte haar zo veel mogelijk nabootst. Ik weet dat ze in Amerika diverse verzamelpunten hebben van mutsen en petten, maar de verzendkosten zijn zo hoog dat het meer gaat kosten dan het opbrengt. Aangezien ik thuis nog steeds geen telefoon en internet heb en het misschien nog heel lang gaat duren (zo gaat het nu eenmaal in Spanje), is het voor mij niet makkelijk om via internet adressen te zoeken. Thuis zette ik er een tiental zoekmachines erachter en daardoor had ik vele resultaten. In een internetcafé of bibliotheek is het erg beperkt omdat veel sites worden tegengehouden doordat er een grote beveiliging achterzit. Op zich heel goed, maar niet voor mijn zoekslagen. Ik heb een aantal telefoontjes gepleegd vanuit Spanje met organisaties in Nederland, maar mijn ervaring is helaas dat ik niet veel steun krijg. Voorzichtigheid is geboden, want ik ben via particulieren erachter gekomen dat zij ook werk verrichten voor goede doelen en er geld in gestoken hadden, maar dat b.v. de wol en de naalden die uitgeleend was om leuke stukken van te breien opeens verdwenen was. Ik heb gelukkig wel een ander adres gevonden waar ik de mutsen heen kan sturen. Dat is het Rode Kruis die gebreide stukken 2 x per jaar verzamelt en ze verkoopt. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis. Dit kunnen jullie allemaal lezen op hun website. Dit heb ik vermeld bij hoofdstuk K.A.B. Dat zijn de redenen dat ik van nu af aan alle hulpdames vraag geen stukken meer op te sturen naar mij, omdat ik besloten heb voorlopig met dit project te stoppen. Nogmaals iedereen hartelijk bedankt voor je hulp!

K.A.S.- project
Ik had al eerder aangegeven om een project te starten met sjaals. Maar doordat ik nog geen internet heb, wil ik deze nog even uitstellen. Je mag altijd met goede ideeën komen, ik kom er op terug.

Kerstklokken
Op de valreep heb ik nog een paar kerstklokken gemaakt. Ook hiervan heb ik een foto toegevoegd.

Iedereen een fijne kerstdagen toegewenst en alvast een prettige jaarwisseling!


Nieuwsbrief no 5 op 9 september 2008
Mutsen

De laatste weken zijn er weer heel wat leuke mutsen door de hulpdames opgestuurd. Nogmaals mijn dank daarvoor. De volgende partij zal ik in oktober naar Barcelona opsturen.

Al mijn laatste foto's zijn gemaakt op mijn nieuwe terras, dus met vele groene achtergronden. Op deze manier komen de mutsen erg mooi over. En mijn mannequins worden regelmatig in het zonnetje gezet.

Hondentruien

Ik kon helaas niet aan mijn hondentruien verder gaan. In onze nieuwe tuin zijn vele kleine insecten die snel vlekken geven op de lichtgekleurde truien (wit en creme). Om 's avonds binnen te zitten mazen was veel te warm. In plaats daarvan heb ik andere leuke dingen gemaakt.

Gebreide/gehaakte tas

Hebben jullie mijn gebreide/gehaakte plastic tas al gezien? Dat was heel leuk om te doen. Er gingen trouwens best wat uurtjes in zitten. Het is een special techniek waarbij je van 1 tas een hele lange strook knip en dus aardig door kunt breien. Ik heb de tas cadeau gegeven aan Agaath, mijn vroegere buurvrouwtje en zwemvriendin die graag naar het strand gaat. Ze heeft die tas dan ook bijna elke dag gebruikt naar het zwembad of strand. Het leuke van zo'n tas is dat hij nat en vuil kan worden en hem dus gewoon kunt afspoelen. Ik heb er knopen aan bevestigd, zodat je er een plastic tasje in kunt hangen die je dus regelmatig kunt vervangen als hij stuk is. De buitenkant is vrij stevig omdat die gebreid is.

Voor mijzelf ga ik nog een andere maken. Ik ben daarvoor al leuke tasjes aan het verzamelen.


Hemdjes

Ik heb 2 leuke hemdjes gemaakt. Ik heb 2 goedkope hemdjes gekocht en die dan versierd met gehaakte randjes en een gehaakte ceintuur. En dat voor een prijs van 3,50 euro per stuk. Hieronder zien jullie er 1 afgedrukt.


Haarband en ketting

Verder ben ik bezig om weer een nieuwe haarband te haken met een bijpassende gehaakte ketting. Die kunnen jullie ook binnenkort weer op mijn website zien.


Nieuwsbrief no 4 op 30 juni 2008

Verhuizing
Momenteel zit ik nog steeds in een verhuizing en wacht nu al 2½ maand op telefoon en internet. Dit kan nog wel een tijd duren. Als ik telefoon heb, dan duurt het zeker nog 2 - 3 maanden eer dat ik internet krijg. Ik moet namelijk eerst een rekening van de telefoonmaatschappij ontvangen hebben voordat ik ADSL kan aanvragen. Zo gaat dat nu eenmaal in Spanje.
In het vorige huis heb ik 7 cq 9 maanden moeten wachten. Erg hoopvol dus. Maar ja, gelukkig heeft Spanje veel voordelen, alhoewel het weer deze zomer erg pet is. Maar wij hebben een mooi huis in een mooie omgeving. En de honden hebben het er erg naar hun zin. Alleen nog wachten op het hekwerk, dan kunnen ze los.

Brei- en haakwerk
Mijn werk ligt een beetje stil, maar ik begrijp van de hulpdames dat ze al aardig bezig zijn met het vervolg, ook sjaals. Helaas kan ik niet uitgebreid surfen (alleen via internetcafé en dat is niet zo prettig) en zoeken naar geschikte adressen. Maar ik ga het binnenkort toch doen.
De hulpdames kunnen ook weer stukken naar mij toesturen wat de kindermutsen betreft, de sjaals kunnen nog even wachten, misschien dat de dames die rechtstreeks kunnen sturen, dus die hoeven dan niet via mij. Want de sjaals gaan uiteraard niet naar Spanje.

Ook het werk van mijn hondentruien ligt nu even stil, na een dag hard werken in huis heb ik niet zo'n behoefte om te mazen, dit is momenteel nogal tuurwerk, vanwege de kleur en het dunne materiaal. Maar nu het ergste werk in huis achter de rug is, wil ik het van de week toch weer gaan oppakken.

Haarband

Onlangs heb ik mijn eerste haarband gehaakt, die ik achter mijn hoofd vaststrik. Het voordeel van deze haarband is, dat hij niet klemt (zoals vele haarbanden doen) of dat hij te slap is en uit je hoofd glijdt, vooral als je dun haar hebt, net als ik. Je haar lijkt door deze bloemen, die je net zo groot kunt maken als je wilt met eventueel meer bloemen, wat voller. Vind je zo'n haarband leuk, dan kun je die bestellen bij mij.

Turbans
Van een handwerkvriendin in Canada heb ik het patroon ontvangen van een turban. Binnenkort ga ik die ook maken, dus dan heb ik niet alleen gebreide en gehaakte mutsen maar ook sjaals van stof.

Aflevering mutsen en petten bij Oncolliga

Op 23 april 2008 heb ik samen met Maria die zelf een lotgenote is naar het instituut "Oncolliga" in Gerona gereden. Maria heb ik leren kennen via Verpleegpost Spanje, waar ik al eerder over heb geschreven in mijn hoofdstuk K.A.B. op mijn website. Oncolliga is een instituut voor vrouwen met kanker die steun kunnen krijgen in de vorm van psychische en fysieke hulp, maar ook materieel zoals een speciaal bed, maar ook geldelijke steun als er een pruik aangeschaft moet worden. Daarnaast wordt er voorlichting verstrekt, op allerlei gebieden, familie wordt daar vaak ook bij betrokken. Zo is er b.v. een programma opgezet kinderen van het roken af te helpen, een dochter of zoon van een zieke moeder houdt dan een spreekbeurt op school.

Maria heeft mij eerst rondgeleid en mij voorgesteld aan een aantal collega's die daar werken. Ook heb ik een gesprek gehad met de president van het instituut. Het was een aangenaam gesprek en zij heeft mij verteld dat Spaanse vrouwen erg trots zijn en uiterlijk heel belangrijk vinden. Hebben zij vroeger altijd een volle bos met krullen gehad, dan willen Spaanse vrouwen beslist niet, dat ze opeens kaal rondlopen, maar ook geen hoofdbedekking waarbij je kunt raden dat er niet veel haar (meer) onder zit. Ze willen zo veel mogelijk de oude situatie houden.
Eigenlijk dragen Spaanse vrouwen alleen pruiken. In Nederland lopen vrouwen en zeker jonge vrouwen met een pet of baret op straat.
Spaanse vrouwen doen dat niet. Echter thuis doen ze graag een bandana (sjaal) om, dat is comfortabeler, een pruik prikt toch enigszins, maar toch willen zij hoofdbedekking, omdat kinderen niet mogen weten dat mama of oma kaal is.
Met haar verhaal gaf ze aan dat ik hele leuke werkstukken heb, en ze vond mij heel erg leuk eruit zien met mijn zelfgemaakte baret met bijpassende oorbellen en vest, maar in Spanje is er niet veel vraag naar en zijn de mutsen en baretten meer voor kinderen geschikt.
Zij heeft mijn goedkeuring gevraagd de mutsen af te geven aan een kliniek voor kinderen in Barcelona. Daar had ik helemaal geen bezwaar tegen.
Ik heb de president 2 turbans laten zien die een vriendin van mij had gemaakt en die ik ook wil gaan maken. Deze zijn inderdaad geschikt vertelde ze mij, die dragen Spaanse vrouwen graag in huis.
Toen zij de turbans zag heeft ze een paar bandana's getoond die vrouwen bij hen regelmatig bestellen, sommige gezonde vrouwen dragen ze zelfs op het strand Die zagen er ook heel leuk uit, maar zijn erg prijzig. Daarom is het voor mij een uitdaging die zelf te maken. Ik weet alleen niet hoe ik aan neopreen (rubber) kan komen om in de klep van de pet te verwerken.

Begin juni heb ik gehoord dat de mutsen afgeleverd zijn in Barcelona en die schijnen een succes te zijn. De stichting in Barcelona neemt binnenkort contact met mij op om dit project voort te zetten. Ik begreep eruit dat ik de eerste ben die met zo'n initiatief gekomen ben in Spanje.


Nieuwsbrief no 3 op 31 januari 2008

Hulp vertaling Spaanse pagina’s
Ik wil Jorge en Ron hartelijk bedanken voor hun hulp met het vertalen van de Spaanse pagina’s. Via een vraag die ik op de site www.spaansleren.nl had gezet hebben beide enthousiast gereageerd met de mededeling dat ik van alles aan hen kon vragen.

Verzending naar instituten en ziekenhuizen
Intussen heb ik het eerste pakketje verstuurd naar Rotterdam. Het tweede gaat binnenkort naar een instantie van lotgenoten in Spanje.
De contacten zijn al gelegd. Binnenkort kunnen jullie er alles over lezen op mijn website bij mijn hoofdstuk K.A.B. Ik wil iedereen hartelijk bedanken die mee heeft geholpen aan dit project. Ik heb besloten dit nog een jaar te continueren, maar op een iets andere manier. Jullie kunnen nog steeds meehaken, maar ik vraag dan aan jullie zelf om er foto’s van te nemen en de pakketjes zelf te versturen. Ik vind het dus wel leuk om van alle verzonden mutsen een digitale foto van jullie te ontvangen, zodat ik ze op internet kan zetten. Ik verzorg dan niet meer zelf alle verzendingen (alleen die van mijzelf), omdat ik daar momenteel niet veel tijd voor heb. Zie kopje verhuizingen onderaan.

Nieuwe creaties
Buiten het maken van diverse mutsen en Mutsen heb ik ook een aantal andere dingen gemaakt. Ik ben o.a. gestart met het maken van oorbellen die ik dan verhard met Paverpol. In de toekomst ga ik er meerdere maken. Heb je interesse in b.v. een leuke pet met bijbehorende oorbellen, dan kunnen je die altijd bestellen.

Truien met opgemaasde hondenfoto’s
Ik ben al een tijdje bezig met 2 truien, waarop mijn honden te zien zijn. Eerst heb ik een foto van beide honden gemaakt, iemand anders heeft dat omgezet in een telpatroon. Nu ben ik ze aan het mazen. Dit kost veel werk, en tussendoor maak ik dan steeds wat anders. Maar een trui is bijna klaar. Het is misschien leuk om ze pas op het net te zetten als ze allebei klaar zijn. Jullie moeten nog even wachten, maar ik kan al verklappen dat het een echt succes is!

Dubbele verhuizing
Wij zijn druk met alle voorbereidingen. Het viel niet mee om een huurwoning te vinden, maar het is uiteindelijk gelukt. Dan is het de bedoeling een woning te kopen, die wij dan gaan opknappen. Wanneer dat plaatsvindt, weten wij nog niet. Het gevolg is wel dat wij een poosje zonder internet zitten, en ik dus vanuit een internetcafé mijn mail moet lezen. Jullie begrijpen dan wel, dat er aan mijn website niet veel gewerkt wordt.
Maar iedereen kan blijven haken/breien. Ik denk er zelfs over om ook een nieuw project te starten. Sjaals voor arme landen. En een sjaal maken, dat kan toch iedereen? Dus begin maar alvast. Ik vraag over tijdje wel wie er al iets moois heeft gefabriceerd. En stuur maar alvast de foto’s naar mij toe.Nieuwsbrief no 2 op 30 oktober 2007

3 Maanden geleden heb ik mijn eerste nieuwsbrief geschreven. Ik kan ik jullie weer veel nieuwtjes vertellen.

Hulpdames
Er zijn diverse dames die mij mee hebben geholpen met het leveren van mutsen, maar ook mijn moeder wordt bedankt die mij veel katoen heeft geleverd en waarvan ik heel wat leuke mutsen/petjes heb gehaakt. Jullie kunnen er over lezen in mijn mapje “Sponsors”. Alle kunststukken die de hulpdames hebben opgestuurd heb ik op mijn website gezet.

Nieuwe creaties en nieuwe mannequin op mijn website
Ik heb heel wat nieuwe creaties op mijn website geplaatst, daarbij zitten ook kindermutsen, die mijn nieuwe mannequin showt. Ik heb haar aangeschaft via een particulier die ik via haar dochter met korting kon kopen, omdat ik haar voor een goed doel gebruik. Dank je wel mama Henriëtte.

Mapje patronen toegevoegd na aantal aanvragen
Ik was best trots dat de Amerikaanse dame die wekelijks 50 mutsen verzamelt in Amerika en die distribueert naar diverse ziekenhuizen en instituten mij het patroon vroeg van de gele hoofddoek. Die heb ik dus gelijk vertaald in het Engels, maar ook de Nederlandse versie is te vinden. Daarna heb ik nog een aantal aanvragen gekregen en die heb ik inmiddels er ook op gezet. Dus niet allemaal tegelijk, want dit kost mij veel tijd. Maar is er veel interesse in een bepaalde muts of pet, dan zet ik hem er op. Ik heb een aantal maanden geleden een verzoek gekregen van een patroon van een trui, die ik niet meer had. Die heb ik toen helemaal uitgeteld en op papier getekend. Dit heeft mij toen 4 uur werk gekost, (gelukkig krijg ik die aanvragen niet elke week) en ik heb het toen per post verstuurd in een grote envelop. Helemaal voor niets. Dus van nu af aan probeer ik alle patronen te bewaren van al mijn creaties die ik maak.

Mutsen verkocht aan gezonde mensen
Ik kan jullie ook melden dat er een aantal mutsen verkocht zijn aan gezonde mensen, die ze zo leuk vonden om ze gewoon te dragen. Dat kan natuurlijk ook, ik vraag wel altijd of de kopers wat extra geld kunnen storten wat ik aan het goede doel besteed. Tenslotte kosten de mutsen bijna niets. Ik heb slechts de materiaalkosten vermeld, maar soms ben ik b.v. wel 15 uur bezig geweest met een bijzondere hoofddoek of moest ik een bepaalde pet een paar keer overdoen.

Mijn 2 honden met een pet
Mijn 2 meiden zijn 3 jaar geworden op 6 oktober en zij hadden gevraagd om ook een mooie pet. “Vrouwtje”, zeiden ze, “ je maakt wel van die mooie petjes en mutsen die iedereen kan bestellen, maar wij willen er eigenlijk ook wel een, maar niet weggeven hoor!” Ik heb gezegd dat het goed is, maar dat ze wel goed moeten blijven luisteren naar mij, en dat ik daarom een pet maak, waarbij de oren vrij zijn. Dus baasjes en vrouwtjes: als jullie ze ook willen, geef het dan maar op, dan maak ik een nieuw exemplaar voor jullie.
Klik op de foto voor vergroting.

Ga maar eens gauw kijken naar mijn nieuwe creaties en tot mijn volgende nieuwsbrief!!Nieuwsbrief no 1 op 20 juli 2007
Aan alle vrienden, kennissen en geïnteresseerden in mijn website “De Wolgeit”
Ik ben mijn website gestart op 7 maart en ik vind het leuk jullie mee te delen dat het dagelijkse aantal bezoeken nu op de 40 ligt. De site wordt door 50 landen bekeken. Onderin staat een overzicht.
Ik wil degenen die mee hebben geholpen mijn gastenboek te vullen hartelijk danken.
Ik heb ook veel leuke reacties ontvangen in mijn emailbox. Mensen die om patronen vroegen, maar ook reageerden op mijn leuke petjes en andere breistukken.
Hebben jullie mijn nieuwe mutsen al gezien? Ga gauw kijken.
Het is mijn bedoeling aan het eind van het jaar een aantal pakketjes met mutsen te sturen aan mensen die door ziekte (tijdelijk) weinig of geen haar hebben. Ik heb een aantal adressen gevonden in zowel Nederland als Amerika.
Ik weet een adres van een vrouw die wekelijks 50 mutsen verzamelt in Amerika. Zij heeft van december 2001 tot nu 30.000 caps verzameld. Het kost haar veel geld en tijd om ze te verzamelen, in te pakken en te versturen naar klinieken en afdelingen.
Ik ga binnenkort samenwerken met Willy die o.a. protheses verzamelt en die uitruilt aan mensen en binnenkort ook mijn mutsen kan gebruiken. Zij is onlangs op de t.v. geweest en er heeft een artikel gestaan in de bijlage “Vrouw” van de Telegraaf.
Vervolgens heeft iemand bereid gevonden om mee te haken. Zij heeft van mij dan ook een patroon ontvangen voor de hoofddoek. Wie doet er mee?

Wie mee wilt helpen, kan dat op de volgende manieren doen:
• Een kleine donatie storten, ik koop daarvan materiaal (katoen en versieringsmateriaal)
• Meehelpen met haken/breien
• Het opsturen van schone katoen zodat ik het kan verwerken. (motvrij en altijd goed verpakt geweest).
• De website in een andere taal vertalen (mag ook delen daarvan zijn) in b.v. Frans/Duis/Italiaans/Portugees.
Voor degene die dat wilt, die zal ik binnenkort gaan benoemen in het hoofdstuk “Sponsors”. (en het maakt niet uit wat de sponsor heeft gedaan: geld storten, katoen leveren, website vertalen en/of zelf meehelpen met breien/haken. Doe je mee, maar wil je anoniem blijven, dan kan dat ook.
Jullie kunnen ook patronen naar mij toesturen van leuke petjes, mutsen e.d.
Aan het eind van het jaar volgen nog meer werkjes, zoals sieraden, e.d. Ik zal het nog niet verklappen.
NB: Wilt u verder geen nieuwsbrief meer ontvangen, dan kunt u het volgende doen.
Stuur een antwoordbericht met als onderwerp “Nee”, dan weet ik genoeg. U zult hem dan niet meer ontvangen.
De website wordt bekeken door de volgende landen:

Andorra, Argentina, Aruba, Australia, Belgium, Brazil, Canada, Chile, China, Colombia, Cote D'Ivoire (Ivory Coast), Czech Republic, Estonia, France, Germany, Germany, Guatemala, Hungary. Ireland, Israel, Italy, Japan, Latvia, Malaysia, Mexico, Moldova, Netherlands, New Zealand (Aotearoa),Niue
Non-Profit Organization, Norway, Paraguay, Peru, Poland, Portugal, Russian Federation, Slovenia, Spain, Spain, Taiwan, Thailand, Turkey, United Kingdom, United States, Unresolved/Unknown, Uruguay, US Commercial, US Educational, US Military, Venezuela.